Hvad er farerne ved vandpibe rygning?

02/18/2012 by admin

Hvad er farerne ved vandpibe rygning?

En vandpibe er et vandrør, som regel lavet af glas på bunden, der har en eller flere stængler. Mayo Clinic siger, at mens mange tror vandpibe rygning er mindre skadelige end cigaretrøg, sandheden er, at time brugt på Hookah kan betyde, at indånde så meget røg som du ville gøre hvis du røget 100 til 200 cigaretter.

Afhængighed

Hookah har potentiale til at forårsage den samme afhængighed som andre tobaksvarer, såsom cigaretter og cigarer--selvom ifølge Center for Substance Abuse Research, kan dette potentiale lidt formindsket af den sociale karakter af vandpibe brug. Hookah er normalt delt med venner og røget til en fest eller vandpibe café, så Hookah brugere lange strækninger af tid mellem bruger. Hvis en Hookah bruger begynder at gøre livsstilsændringer til at rumme vandpibe rygning, kan det være et tegn på afhængighed.

Kræft

Kræftfremkaldende stoffer, der er produceret ved afbrænding af tobak kan forårsage kræft. Tobak i en vandpibe er opvarmet i stedet brændt, ligesom tobak i en cigaret. Hookah røg kræftfremkaldende kvaliteten afhænger af, hvor høj temperatur af tobakken får. Så mens Hookah røg ikke kan være så kræftfremkaldende som cigaretrøg, det stadig producerer kræftfremkaldende stoffer, og derfor er stadig kan forårsage kræft.

Mundtlige farer

Røgtobak fra en Hookah kan resultere i en bred vifte af mundtlige problemer. En vandpibe rygerens tænder kan blive plettet fra tar han indånder i røgen. Dårlig ånde er også en bivirkning af vandpibe rygning, da det er med andre former for tobaksrygning. Men langt en af de mest alvorlige mundtlige bivirkninger af vandpibe rygning er kræft i mundhulen.

Smitsomme sygdomme

Når en Hookah ryger går til en Hookah bar, er han i stand til at få sin egen engangs mundstykke skal bruges med Hookah, så at bakterier ikke er delt. Det betyder imidlertid ikke disse engangstændere talerør er altid anvendes. Ifølge en rapport fra Lindsay Lyon på US News og World Report siger Samira Asma, en epidemiolog ved Centers for Disease Control og forebyggelse, nogle dele et fælles talerør. Dette sætter dem i risiko for smitsomme sygdomme, herunder herpes og tuberkulose.

Emfysem og kronisk obstruktiv lungesygdom

Hookah røg indeholder kulilte og andre giftige kemikalier--som cigaretter gør - at sætte en Hookah ryger på risikoen for emfysem. Kronisk obstruktiv lungesygdom kan også være forårsaget af vandpibe røg, samt åndenød, beskadigede lunger, hvæsen og en kronisk hoste.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com