Hvilke årsager uregelmæssig menstruationscyklus?

09/02/2010 by admin

Menstruation opstår i hunnerne fra når de er i deres midten af teenageårene, indtil de når overgangsalderen. Fleste kvinder har en regelmæssig cyklus, der opstår som et urværk hver måned undtagen når de er gravide. Nogle kvinder har uregelmæssige cyklusser, der kan være årsag til alarm og kan indikere en alvorlig medicinsk tilstand.

Gennemsnitlige cyklus

Den gennemsnitlige cyklus længde er 28 dage. Men det er almindeligt for kvinder at have en lidt længere eller lidt kortere cyklus afhængigt af deres livsstil. I de første par år af cykling er det ikke ualmindeligt for tid mellem cyklusser til at vare længere end normalt. Over tid, vil de fleste kvinder mærke at deres menstruation bliver mere reguleret og kan spores ved hjælp af en kalender. Kvinder med en regelmæssig cyklus er mere tilbøjelige til at forestille sig, end en person, der ikke har en regelmæssig menstruation.

Vægt/motion

Det er påvist, at idrætsudøvere har en øget chance for at have uregelmæssig menstruation på grund af deres øget aktivitet. I teen atleter er det ikke ualmindeligt, at deres cykler til begynder langt senere i livet. Et eksempel på dette kan ses i kvindelige gymnaster, der ofte ikke begynde deres fødedygtige år, indtil de er ikke længere konkurrencedygtig. Kvinder med anoreksi og andre spiseforstyrrelser kan opleve uregelmæssige cyklusser, eller de kan stoppe helt på grund af kroppen svækket tilstand. Kvinder, der er overvægtige eller der har oplevet en hurtig vægttab kan på den anden side også har en uregelmæssig cyklus.

Polycystisk ovariesyndrom

Polycystisk ovariesyndrom påvirker en stor procentdel af kvinder. Kvinder, der oplever PCOS har ikke en normal cyklus fordi hormonniveauer ikke tillader ægløsning forekommer som det ville gøre i en person uden betingelsen. De lider af PCOS oplever også dyrkning af hår på hagen og læbe, hud tags og vægtproblemer. PCOS er behandlet med medicin, der hjælper til at regulere hormonerne. PCOS er en relativt ny betingelse og kan forårsage problemer med mængden af insulin, der produceres af kroppen.

Graviditet/amning

Under graviditet oplever kvinder ikke deres menstruationscyklus. Det er ikke ualmindeligt for en kvinde at have nogle minimale pletblødninger under graviditeten. Hvis der opstår blødning under graviditeten, bør kvinden kontakte sin læge straks for at sikre, at hendes helbred og hendes baby ikke er i fare. Efter fødslen, kan kvinder, der gør ikke amme har uregelmæssige cyklusser for de første par måneder. De fleste kvinder, der gør amme ikke vil begynde deres regelmæssige cyklus indtil efter de stoppe amning.

Stress

Kvinder, der har travle karrierer, familier, økonomiske problemer eller enhver anden øget understreger måske bemærke, at deres cykler ikke er regelmæssig. Det er ikke ualmindeligt for en kvinde at opleve et par måneder af uregelmæssighed i løbet af deres frugtbare år og bør ikke være grund til alarm. Kvinder, der har uregelmæssige cyklusser på grund af stress behøver normalt behandles af en læge for deres problemer, men hvis uregelmæssigheden fortsætter, et besøg skal planlægges bare for at være en sikker side.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com