Årsager bør du lytte til musik

05/31/2012 by admin

Årsager bør du lytte til musik

I betragtning af valget, bør du lytte til musik eller ej? Forskere har opdaget flere nye grunde hvorfor du bør. Undersøgelser i USA, Canada og Storbritannien bekræfter, at lytte til beroligende eller optimistisk musik kan have positive virkninger, både psykisk og fysisk.

Afslapning

En 2009 undersøgelse ledet af Dr. Damir Janigro på Cleveland Clinic fundet, at musik kan lindre angst selv i øjeblikke af stor stress, som under kirurgiske procedurer. Undersøgelsen viste et fald i neuron aktivitet (dvs. stilnet nerver) i Neurokirurgi patienter, der lyttede til melodisk musik, hvilket giver dem til at slappe af uden brug af anæstesi.

Kreativitet

Optimistiske musik har vist sig at forbedre humør, og med bedre humør kommer øget kreativitet. En 2010 undersøgelse foretaget på University of Western Ontario viste, at deltagernes humør blev forstærket af en livlig Mozart stykke. Disse deltagere derefter klarede sig bedre på kreative øvelser end de studerende, der lyttede til trist musik (et udvalg fra "Schindler's List" soundtrack) eller ingen musik overhovedet.

Hjerte

Nyde din yndlingsmusik er sikkert godt for dit hjerte. Ifølge en 2008 undersøgelse på University of Maryland Medical Center, behagelig musik hjælper blodkar funktion ved at forårsage væv i den indvendige foring af blodkar til at spile (udvide), som øger blodgennemstrømningen. Dette fremmer igen vaskulær sundhed, hvilket kan mindske risikoen for et hjerteanfald.

Fitness

En 2008 undersøgelse af Dr. Costas Karageorghis på Brunel University i Storbritannien viste, at lytte til musik kan øge kapaciteten til fitnesstræning. Under træning, test emner udholdenhed niveauer steg med gennemsnitligt 15 procent mens du lytter til musik. Undersøgelsen viste også, at musik sænket opfattelsen af hårdt arbejde og samtidig øge nydelsen af motion.

Overvejelser

Mens der er mange fordele ved at lytte til musik, være omhyggelig med ikke at nyde din musik for højt. En rapport fra 2008 gjort for den Europæiske Union konkluderede, at langvarig eksponering til musik ved høj lydstyrke kan forårsage permanent høretab. Betænkningen opfordret forbrugerne til at være særlig bevidst om lydstyrke ved brug af personlige musikafspillere, som øreknop type hovedtelefoner er designet til at maksimere lyd eksponering på trommehinden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com