Hvordan virker en Flu Shot?

06/12/2012 by admin

Hvert år, et sted mellem 5% og 20% af den amerikanske befolkning kan blive syge med influenza-virus, almindeligvis kendt som influenza. Af dem ramt af influenza, et gennemsnit på omkring 200.000 er indlagt med komplikationer. Små børn, ældre og personer med nedsat immunforsvar er særligt udsatte for at opleve influenza-relaterede komplikationer, som kan omfatte død i svære tilfælde. Derfor kan at få en influenzavaccination være gavnligt at forhindre spredning af sygdommen. Men bare hvad der er i en flu shot, hvordan en influenza skudt arbejde, og præcis der skal være vaccineret?

Influenza shot består af uanset hvilken tre stammer af viruset Centers for Disease Control (CDC) mener vil være den største trussel mod amerikanernes sundhed samme år. CDC baserer denne beslutning som influenza virus var mest almindelige i Kina og Australien i det foregående år. Når du foretager vaccinerne, gengives de valgte vira, inaktive, eller "dræbt" og dyrket i hønseæg. Antibiotika og forskellige tilsætningsstoffer som Triton X-100, formaldehyd, Polysorbat 80, gelatine og thimerosal kan også tilføjes at bevare dræbt virus og gøre det arbejde mere effektivt. Derefter, når vaccinen er klar, det er enten sprøjtes ind i kroppen via et skud eller inhaleret via en næsespray. Næsespray form af vaccination har en svækket levende form af virus i stedet for en dræbt.

Når vaccinen er inde i dig, stimulerer det dit immunforsvar til at tro det er blevet smittet med influenza for nylig. Derfor, din immunsystemet producerer antistoffer mod virus. Disse antistoffer binder sig til virus og målrette den til destruktion. Derefter, når du rent faktisk kommer i kontakt med rigtig levende virus, din krop er bevæbnet og klar til at kæmpe mod sygdommen, før den selv starter. Men holde inde indre at influenzavaccination kun indeholder tre stammer af virus, når der er mange flere lurer i den virkelige verden. Hvis du får inficeret af en anden influenzastamme, vil højst sandsynligt du stadig opleve symptomer og blive syg. Også, vaccinationen er ikke 100% effektiv, og det er blevet konstateret for at være mindre effektiv i de ældre og unge børn.

I øjeblikket, anbefaler CDC, at enhver, der ønsker at undgå at få influenza blive immuniseret med influenza skudt. Også, de overveje skolebørn, voksne over 50, pårørende af børn under seks måneder i alder og andre sundhed omfattede personer i høj risikokategori, og derfor opfordre kraftigt dem til at få årlige influenza skud. Men nogle mennesker valgte at springe influenzavaccination helt på grund af dets potentiale til at være ineffektiv og dens bivirkninger. Typiske bivirkninger fra influenza skudt omfatter rødme og ømhed ved indsprøjtning arbejdsplads, feber og muskel ømhed. Livstruende allergiske reaktioner er sjældne med influenza, men kan forekomme, især i dem med æg allergi. Også, nogle mennesker er tilbageholdende med at injicere nogle af tilsætningsstofferne i deres organer, som formaldehyd, et kendt carcinogen, og thimerosal, et kviksølv derivat. Uddanne dig selv og at træffe et informeret valg er den bedste måde at beslutte, hvorvidt influenza shot er rigtigt for dig.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com