Hvad kan der gøres for svie i toppen af mund?

08/12/2010 by admin

Smerter langs toppen af fødderne, kan som mange løbere og vandrere kan fortælle dig, alvorligt forstyrre alt fra din daglige træning tidsplan til bare at komme rundt i løbet af dagen. Smerter kan være irriterende eller alvorlige og kan føre til en kompenserende gangart, der kan forårsage yderligere skade. Årsagerne til smerter på toppen af foden kan variere, men uanset hvad årsagen, der er behandlinger, der kan give lindring.

Årsager

Smerter langs toppen af dine fødder har en række forskellige årsager, mest ifølge oplysninger fra skader vedrørende walking eller ved løb. Den mest almindelige af disse årsager spænder i alvor fra let til svær:

Blonder bid: Smerte kan skyldes binder dine snørebånd for stramt eller fra iført sko, der er for lille til dine fødder. For stramme snørebånd kan begrænse cirkulation i fødderne, irritere nerveender eller oppiske bløddele på toppen af dine fødder. Extensor Tendinitis: Betændelse i sener extensor, som hjælpe flex tæerne op og ned kan forårsage smerte. Senebetændelse er en betændelse i sener, der kan komme fra går eller kører for meget eller kompensation i balance fra nogle andre skade. Mellemfod Stress fraktur: Undertiden også kaldet et "hot spot", er en stress fraktur en svækkelse eller mikroskopiske knæk i mellemfod knoglerne. Denne type skade er bedst diagnosticeret af en orthopedist eller sports medicin specialist.

R.I.C.E.

Atleter vil være bekendt med begrebet "R.I.C.E.," som står for resten, is, kompression og elevation som den fælles behandling af de fleste sports-relaterede skader. Trinene er enkle:

Resten: Da de fleste smerter langs toppen af foden er forårsaget af overforbrug, anbefales det, at du stopper den aktivitet, der forårsagede smerte indtil smerten lindrer. Tage et stykke tid og tillade skade til at helbrede. Is: Betændelse ledsager de fleste af disse skader og forårsager smerte. Anvendelse kolde pakninger eller ice poser til det skadede område vil reducere inflammation. Kompression: Indpakning det skadede område regelmæssigt med tape eller en komprimering forbinding kan holde enhver hævelse mens du er healing. Højde: Holde din skadede fod forhøjet på en stol eller en fodskammel så ofte som du kan hjælpe med at holde blodgennemstrømningen og hævelse fra pooling i ekstremiteterne.

NSAID

Igen, da betændelse og hævelse er ofte en væsentlig årsag til smerter, behandling med non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler (NSAID) er en fælles og effektiv behandling af mund smerter. Over-the-counter medicin såsom aspirin, Advil (ibuprofen) og Aleve (naproxen) kan medvirke til at reducere inflammation.For mere alvorlige skader eller mere vedvarende smerter, kan deres læge anbefale en steroid eller kortison skud for at løse problemet. Da kortison er en alvorlig lægemiddel, være sikker på at diskutere alle de risici og bivirkninger i forbindelse med din behandling.

Kirurgi

I de alvorligste tilfælde, kan kirurgi anbefales at rette problemet eller lindre smerten af din skade. Sørg for at diskutere din egen situation helt med din læge før det gennemgår nogen kirurgisk procedure for at være sikker på at du forstår alle de involverede risici.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com