Hvordan man kan håndtere DCIS

02/21/2012 by admin

DCIS, eller duktalt carcinoma in situ, er en noninvasiv brystkræft beliggende i bryst inden mælkekanalerne. BreastCancer.org hedder det, at der er en anslået 30 procent chance for DCIS tilbagevendende og at patienter, der har haft DCIS er mere tilbøjelige til at få en invasiv brystkræft end folk, der aldrig har haft DCIS. Selv om betingelsen ikke er livstruende, oplever mange patienter en kræftdiagnose skræmmende.

Instruktioner

Sådan Cope med DCIS

• Arbejde med din læge om at få behandling for DCIS. Behandlingen kan omfatte lumpectomy, stråling, hormonbehandling eller mastektomi. Ifølge Breastcancer.org, er lumpectomy efterfulgt af strålebehandling den mest almindelige behandling.

• Administrer din tid. Mens de gennemgår behandling, vil der være aftaler og procedurer, der vil få dig til at gå glip af tid på arbejde eller hjemme. For eksempel, hvis du modtager dagligt stråling, du muligvis at tage en pause fra arbejdet eller afslutter arbejdet under behandlingen. American Cancer Society anbefaler uddelegere opgaver og faldende sociale ansvar, hvis de bliver overvældende. Bede om hjælp, hvis du har brug for det; Hvis folk er villige, lad dem spare dig tid og energi ved at udføre opgaver som børnepasning eller dagligvarer.

• Kig ind breast genopbygning muligheder hvis du har en mastektomi. En mastektomi kan udføres, når kræften er udbredt inden for kanalerne, eller hvis du har en familie historie af brystkræft.

• Uddanne dig selv om DCIS. Ifølge Mayo Clinic, vil lære mere om behandlinger bedre forberede dig til de kommende udfordringer. American Cancer Society holder sygdoms-specifikke kurser, hvor du kan lære mere om DCIS og de behandlingsmuligheder til rådighed.

• Finde en støtteordning. Dette kan være en forståelse ven, en rådgiver eller en organiseret støttegruppe. En støttegruppe af bryst kræft overlevende forstår din situation og kan give du håber.

• Forstå dine økonomiske forpligtelser. American Cancer Society anbefaler at kontakte dit forsikringsselskab og socialrådgiver på din hospital til at gå over forsikringsdækning og de finansielle virkninger, som din behandling kan have.

• Resten. Going gennem behandling er udmattende, følelsesmæssigt og fysisk. Tillad dig selv tid til resten uafbrudt i løbet af natten og eventuelt med lur i løbet af dagen. Følg din læge protokol til at hvile efter en procedure som en lumpectomy eller mastektomi eller behandling såsom kemoterapi eller strålebehandling.

• Plan for opfølgning. Når en lumpectomy alene er metoden til behandling, Forvent at have regelmæssige og hyppige opfølgning udnævnelser og screeninger til at se hvis kræften er vendt tilbage. Hvis du modtager hormonbehandling, langvarig brug kan forventes og du vil kræve hyppige besøg til at overvåge behandling.

Tips & advarsler

  • Hvis din behandling omfatter en lumpectomy eller mastektomi, shop for brystproteser og specialiserede bras at gøre dig mere komfortabel.
  • Hvis din behandling omfatter kemoterapi og resulterende hårtab, kan du ønsker at shoppe for en paryk eller tørklæder. Din læge eller socialarbejder kan hjælpe dig med at finde butikker.

Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com