Tegn & symptomer på sygdom vattersot

07/08/2012 by admin

Tegn & symptomer på sygdom vattersot

Vattersot, også kaldet ødem, er en sygdom, hvor kroppens væv svulmer med væske. Ifølge Medline Plus, det normalt forekommer i ben, fødder og ankler, men kan forekomme overalt, selv internt. Det påvirker ofte, gravide kvinder og ældre. Der er en række mulige årsager samt tegn, symptomer og mulige behandlingsmuligheder hvis du lider af vattersot.

Skilte & symptomer

Det første tegn på vattersot er hævelse og hævelser i fødderne, ankler, ben og eventuelt ansigt og hænder. Ifølge familie læge bliver huden over det hævede område strakte og skinnende. Hvis du trykker på området, det vil medføre en dimple til form og bliver der i flere sekunder. Ifølge Mayo Clinic, kan du opleve en udvidet maven. Hvis du oplever åndenød, åndedrætsbesvær eller smerter i brystet, er det muligt, du kan have lungeødem, som er vattersot i lungerne. Mayo Clinic siger at søge lægehjælp omgående, hvis du oplever nogen af disse tegn eller symptomer.

Årsager

Vattersot kan have en række årsager. Ifølge The Mayo Clinic sker det når de bittesmå blodkar kaldes kapillærer lække væske efter skades eller lider overtryk. Nyrerne beholder derefter ekstra natrium og vand for at hjælpe de dårligt fungerende kapillærer. Kapillærerne derefter slippe mere væske, som bygger i væv og forårsager hævelse. Mulige årsager siddende eller stående i en stilling for længe, spiser for meget salt mad, graviditet, visse medikamenter, solskoldning og problemer med indre organer som leveren, nyrerne og hjertet.

Behandling

Praktiserende læge siger, at den eneste måde til korrekt behandling af vattersot er at behandle den betingelse, der forårsagede den. Hvis vattersot opstår i benene, skal du løfte dem eller bære støttestrømper. Ikke sidde eller stå i lange perioder uden at tage tid at gå rundt, med jævne mellemrum. Begrænse mængden af salt du spiser. Din læge kan ordinere en diuretika for at reducere mængden af vand og salt i kroppen. Massage kan hjælpe hævelse og hævelser som maj undgå ekstreme temperaturer. Det er bedst at konsultere din læge for at være ordentligt testet og diagnosticeret inden du forsøger nogen behandlingsmuligheder på egen hånd.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com