Hvad er Bariatic kirurgi?

07/28/2010 by admin

Hvad er Bariatic kirurgi?

Fedmekirurgi er en procedure, der anvendes til at ændre anatomi af fordøjelsessystemet, begrænser mængden af mad, du spiser og i sidste ende resulterer i vægttab. Derudover kan kirurgi hjælpe med at minimere risikoen for at udvikle forskellige betingelser knyttet til fedme. Den mest almindelige form for fedmekirurgi i USA er en gastrisk bypass operation, men denne operation er ofte ledsaget af bivirkninger og risici. Det er vigtigt at vide, hvordan denne operation kan påvirke dig i det lange løb før de beslutter at få det gjort.

Kvalifikationer

Før du kan betragtes som en kandidat til fedmekirurgi, er der specifikke kvalifikationer du skal opfylde. Først skal du have et body mass index (BMI) i 35 eller større, ledsaget med en fedme-relaterede tilstand som højt blodtryk, højt kolesteroltal, diabetes eller gigt. Den eneste undtagelse til dette er at have et BMI på 40 eller mere. I dette tilfælde ingen anden betingelse er nødvendig for at være en kandidat til operation--du simpelthen nødt til at være villig til at gøre en livsstil ændre og forpligte dig til langvarig opfølgning pleje.

Bypass

Under operationen skaber lægen en pose på størrelse med en valnød øverst i maven af hæftning en linje på tværs af dette område, derved afskærme det fra resten af din mave. Fordi det er fysisk adskilt fra resten af din mave, er denne pose kun i stand til at holde en ounce af mad. Lægen vil derefter skære tyndtarmen og forbinde en del af det direkte til den nye pose, hvorved maden til at blive omdirigeret forbi den lukkede del af maven og den første del af tarmen. Denne proces i sidste ende begrænser tyndtarmens evne til at absorbere kalorier.

Efterbehandling

Når operationen er afsluttet, må du ikke spise noget for en til tre dage, at lade maven tid til at helbrede. For de næste 12 uger, vil du følge en streng, progressive kost, der langsomt tillader visse fødevarer tilbage i dit system. Du vil begynde med væsker, flytter til purerede fødevarer, derefter til bløde fødevarer, og endelig på faste stoffer. På grund af reduceret størrelsen af maven skal du spise betydeligt mindre måltider hele dagen. For de første seks måneder efter din operation, spiser for meget eller for hurtigt kan resultere i opkastning eller svær smerte under dit brystben. Til sidst kan du øge mængden af mad, du spiser, men du vil aldrig kunne vende tilbage til din tidligere spisevaner igen.

Mulige bivirkninger

På grund af dit hurtige vægttab er det helt muligt at opleve nogle fysiske og adfærdsmæssige ændringer inden for de første tre til seks måneder efter at have kirurgi. Disse ændringer kan omfatte kroppen ømhed, følelse af kulde, en udtynding eller tab af hår, humørsvingninger og træthed (som om du havde influenza).

Fordele

En af de største fordele ved fedmekirurgi mister 50 til 60 procent af din overvægt inden for de første to år at have kirurgi afsluttet. Mange modtagere er i stand til at holde denne vægt, hvis de hugge nøje til de anbefalede kost og motion planer deres læger giver dem. Ud over vægttab, kan operationen også væsentligt forbedre eller helt løse, forskellige sundhedsmæssige betingelser såsom obstruktiv søvnapnø, GERD, type 2 diabetes, forhøjet blodtryk og højt kolesteroltal.

Risici

Som med enhver operation, er der risici involveret. Med fedmekirurgi resulterer omkring én ud af hver 200 eller 300 operationer i døden. Denne risiko afhænger af patientens alder, andre sygdomstilstande, han kan lide af, og hans overordnede generelle helbred. En utæt korte linje er en anden risiko for fedmekirurgi. Dette anses for at være et alvorligt problem, der kræver brug af antibiotika til behandling. Hvis alvorlige nok, kan det kræve akut kirurgi til at reparere.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com