Årsager til problemer med skjoldbruskkirtlen

07/27/2010 by admin

Skjoldbruskkirtlen er en lille, butterfly-formet kirtel findes i den nederste forreste del af halsen nær adamsæble, der regulerer kroppens stofskifte. For meget eller for lidt af hormoner kan føre til sygdom i skjoldbruskkirtlen, producerer en række symptomer, der kan påvirke mange dele af kroppen. Der er en bred vifte af medvirkende faktorer, der spiller en rolle i skjoldbruskkirtlen problemer--nogle, der kan styres, andre, der ikke er.

Hvad er en skjoldbruskkirtlen?

Mere end 20 millioner amerikanere lider af en form for thyroid problem og mange gå udiagnosticeret eller er fejldiagnosticeret. To hormoner, T4 og T3 er produceret af skjoldbruskkirtlen og disse hormoner send instinktivt en besked til kroppen til korrekt regulere energi niveauer.

Årsagerne til en under-aktive skjoldbruskkirtlen

En under-aktive skjoldbruskkirtlen, kaldet hypothyroidisme, kan føre til træthed, træghed, vægtøgning, tør hud og hår, glemsomhed og en intolerance overfor kulde. Medvirkende faktorer til hypothyroidism omfatte: thyroiditis, en betændelse i skjoldbruskkirtlen, Hashimoto's thyroiditis, en sygdom i immunsystemet, der er nedarvet; postpartum thyroiditis, en midlertidig tilstand, der opstår i et lille antal kvinder efter fødslen; og en jodmangel, der berører omkring 100 millioner mennesker verden over.

Årsagerne til en overaktiv skjoldbruskkirtel

En overaktiv skjoldbruskkirtel, kaldet hyperthyroidisme, kan forårsage søvnløshed, irritabilitet, nervøsitet, vægttab, synsproblemer, muskel rystelser og en intolerance over for varme. Årsager til hyperthyreoidisme kan omfatte: Graves' sygdom, også kaldet en diffus toksisk struma eller forstørret skjoldbruskkirtel; thyreoiditis; visse lægemidler, herunder lithium og cordarone (et hjerte stof); og for meget jod i kroppen, findes normalt i receptpligtig medicin eller over-the-counter hoste sirup.

Andre årsager til sygdom i skjoldbruskkirtlen

Andre faktorer, der kan føre til sygdom i skjoldbruskkirtlen kan omfatte en umiddelbar familiemedlem også med en skjoldbruskkirtlen problem, en separat hypofysen eller endokrine sygdom, en diagnose af kronisk træthedssyndrom og fibromyalgi, rygning, overgangsalder eller pre-menopause, har undergået strålebehandlinger og at være ældre end 60.

Risiko og behandling

Problemer med skjoldbruskkirtlen kan påvirke mænd, kvinder og børn af alle racer, men det er de kvinder, der synes at være den største risiko--de er omkring 10 gange mere modtagelige for sygdommen end mænd. Der er ingen kur mod sygdom i skjoldbruskkirtlen og det er en livslang tilstand. Behandlet ordentligt, normalt med medicinlevothyroxin, et syntetisk hormon udskiftning, og tjekket af en læge regelmæssigt, de fleste mennesker diagnosticeret med en skjoldbruskkirtlen problem kan føre en sund og normal tilværelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com