Forstørrelsesglas & minimere teknikker

02/13/2012 by admin

Forstørrelsesglas & minimere teknikker

Forstørrelsesglas og minimere teknikker er værktøjer, der anvendes i kognitiv adfærdsterapi, som er en samlebetegnelse i psykoterapi, der henviser til former for terapi, understreger følelser og reaktioner som vigtige i den terapeutiske proces. Udtrykkene forstørrelsesglas og minimere i denne sammenhæng refererer til hvordan nogen kan sædvanligvis forstørre deres problemer og minimere deres succeser. Dette er kendt som en form for kognitiv forvrængning. Der er mange teknikker til at ændre forstørrelsesglas og minimere problemer.

Fremme kognitiv dissonans

Kognitiv dissonans er en teknik, der kan udfordre forstørrelsesglas og minimere tanker. Hvis du vil bruge kognitiv dissonans, kan en terapeut spørge spørgsmål som, "er det altid sandt? Hvilken procentdel af tid er det sandt? Hvornår har dette ikke været tilfældet? Hvilken procentdel af tid jeg ikke versus lykkes?" Kognitiv dissonans forstyrrer forstørrelsesglas og minimere tankeprocesser ved at bede en person til mere præcist at vurdere hans liv.

Fremmane historier om succes

En anden teknik til at forstyrre forstørrelsesglas og minimere tankemønstre er at bede personen til at huske og fortælle historier fra hendes liv, når hun har været en succes. Ikke kun betyder denne udfordring hendes negative troede mønstre, men huske positive resultater og at bringe dem frem i forgrunden af et menneskes bevidsthed kan være gavnlige i at ændre en persons outlook.

Aversion terapi

Aversion terapi kan bruges med forstørrelsesglas og minimere problemer, når nogen har angst og frygt omkring dårlige ting, som han føler er overhængende. Aversion terapi har en person forestille sig det værste mulige scenarie for hvad der ville ske, hvis alle hans problemer var virkelig så store som han mener at de er, og alle hans succeser var tilsvarende mindre. Forsøger at fordybe en person i det værst tænkelige scenario, og tillader ham at se, at han faktisk ville være i stand til at behandle og håndtere denne situation, kan være en effektiv teknik til at forstyrre den frygt og angst, der går med forstørrelsesglas og minimere tankeprocesser.

Journalisering

At have nogen skrive og præcist dokumentere op-og nedture i hendes daglige liv skaber en fysisk dokument, der realistisk set lægger ud sandheden af en persons liv. Som forstørrelsesglas og minimere tanker generelt over og under overdrive negativer og positiver af liv, dette kan være en nyttig teknik til at vise nogen, at tingene ikke er så slemt, som hun opfatte dem for at være.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com