Trypanosoma Cruzi livscyklus

08/23/2012 by admin

Trypanosoma Cruzi livscyklus

Trypanosoma cruzi er en flagellated, insekt overførte protozoer, bor i blod og væv af inficerede pattedyr værter. Arterne er endemiske for Central- og Sydamerika og er årsagen til Chagas sygdom. Livscyklus T. cruzi indebærer flere faser og liv i et pattedyr vært og leddyr vektor.

Epimastigote

Livscyklus T. cruzi begynder med en leddyr vektor, typisk reduviid fejl, også kaldet "kysse bugs" fordi de bider almindeligt pattedyr værter i ansigtet. T. cruzi bor i vektor spytkirtel, i en form der kaldes en epimastigote, med en gratis fimrehår, men kun en delvis membran.

Trypomastigote

Mens i spytkirtel, forvandler epimastigote i en trypomastigote, med en gratis fimrehår og en komplet membran. Trypomastigotes flytte til blod, lymfe og undertiden centralnervesystemet hos leddyr vektoren, og de udskilles i fæces.

Fremsendelse til pattedyr vært

Reduviid bugs injicere trypomastigotes i pattedyr værter ved bidende værten, burrowing ind i huden og afføring ind i såret.

Amastigote

T. cruzi trypomastigotes kolonisere i pattedyr vært væv og organer, mister deres flageller og membraner. De encyst i amastigote form, inficere celler, replikerende ved binære fission, ødelægger cellerne og frigive afkom.

Fremsendelse til leddyr vektor

De fleste afkom er i formen amastigote, men nogle er trypomastigotes, bor i blod og lymfe af pattedyr vært. Trypomastigotes inficere en reduviid fejl, når fejlen feeds på værten og derefter omdanne tilbage til epimastigotes i midgut af reduviid bug, gentage livscyklus.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com