Tegn & symptomer på stemning lidelse

07/11/2012 by admin

Når en person lider af en stemning uorden, kan hendes evne til at fungere og føre en produktiv og fuld liv lide. Nogle følelsesmæssige ændringer er normale, især som en reaktion på aktuelle begivenheder, såsom død af en elsket. Men hvis enkelt oplever depression som dvæler med ingen indlysende årsag eller opstemthed, der synes ude af balance med hendes liv, hun kan have en stemning lidelse. Ifølge den Merck manualer Online medicinsk bibliotek falder affektive sindslidelser i to klassifikationer, bipolar eller depressive.

Depression

Uforklarlig tristhed, der påvirker en persons evne til at udføre normale daglige opgaver er til stede i nogle humørsvingninger. Depression kan være forbundet med en kvindes menstruationscyklus, og det kan påvirke hendes seksuelle sundhed samt hendes evne til at koncentrere. Når depression bliver svær, kan patientens humør være en af fortvivlelse, værdiløshed og modløshed. Fysiske symptomer kan omfatte vægttab eller en faldt udseende, med triste ansigtets udtryk.

Mani

I bipolare patienter, kan en cyklus af opstemthed og depression forekomme. Denne cyklus kaldes mani. Enkelt kan opleve en urealistisk følelse af opstemthed med ledsagende tegn i overflod, Snaksomhed og en racing mental proces, efterfulgt af en cyklus af depression. Selv om patienter foretrækker mani til depression, kan de udviser hensynsløs adfærd maniske perioder, der bringer dem i fare.

Tidsfaktoren

Mere end fem mentale symptomer, der vare længere end to uger kan angive svær depression. Men hvis stemning lidelse varer mindre end to uger og enkelt oplever færre end fem mentale symptomer, depressionen kan være milde. En manisk cyklus varer længere end en uge og patienten oplever mere end tre symptomer.

Stofmisbrug

Misbruger alkohol eller andre stoffer, herunder receptpligtig medicin og ulovlig narkotika, kan være et symptom på en stemning lidelse som en katalysator for mere intense følelsesmæssige symptomer. Derudover kan enkelt opleve depression som et symptom på tilbagetrækning fra narkotika.

Selvmord risiko

Risikoen for selvmord er højere i personer, der lider af en stemning uorden, ifølge den Merck Manual. Sammen med dybt demoraliserende følelser, kan tanker om selvmord være hyppige. Patienten kan eller kan ikke sætter ord på sine følelser. Reaktioner på nogle behandlingsmetoder, herunder stoffer, der regulerer serotonin og andre antidepressiva, kan øge risikoen for selvmordstanker hos nogle patienter, især børn.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com