Virkninger af rygning på teenagere

06/30/2012 by admin

Mange voksne, der ryger bliver afhængige af cigaretter som teenagere. To store grunde teenagere begynde rygning er forældrenes eksempel og peer-pres. Men virkningerne af rygning på teenagere omfatter både kortsigtede og langsigtede indvirkning på kroppens forskellige systemer.

Dårlig ånde og tandproblemer

Children's Hospital i Boston, at en umiddelbar virkning af rygning på teenagere er dårlig ånde og andre tandproblemer, såsom farvede tænder og øget risiko for huller i tænderne.

Kroppen lugte

En af virkningerne af rygning på teenagere er dvælende lugten af overgemt cigaretter i hår, på tøj, og selv fra porerne i huden. Mange rygere kan ikke indse, hvor stærk deres lugt skyldes, ifølge det amerikanske Department of Health og Human Services, rygere har s faldt lugtesans.

Hudsygdomme

Hudproblemer er en anden virkning af rygning på teenagere, fordi ryge begrænser blodkar. Ilt er således ikke tilstrækkeligt flow i huden, fører til bleg eller gul hud. En forskningsundersøgelse i Italien hedder det, at rygere øger deres risiko for at lide af psoriasis.

For tidlig aldring

National Center for kronisk sygdomsforebyggelse og sundhed, et datterselskab af Centers for Disease Control og forebyggelse, siger, at virkningerne af rygning på teenagere omfatter tidlig tegn på aldring som rynker, især omkring læberne.

Mindre lungerne

American Academy of Pediatrics siger, at teenagere, der ryger har mindre lunger og hjerter end ikkerygere teenagere, hvilket kan føre til åndenød og vedvarende hoste.

Respiratoriske lidelser

US Department of Health and Human Services siger at teenage rygere fange flere respiratoriske lidelser, sådanne forkølelse, influenza, bronkitis og lungebetændelse, end ikke-rygere og tage længere tid at genoprette når de bliver syge. Rygere med astma har også lavere lungekapacitet end deres røgfrie modparter.

Sportslige præstationer

US Department of Health and Human Services anfører, at en af virkningerne af rygning på teenagere en reduktion i fysisk fitness og en øget chance for at skade. Dette sker på grund af nedsat cirkulation og manglende evne til kroppen til at producere nok kollagen for at reparere muskler.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com