Sygdomme fra godt vand

06/09/2014 by admin

Sygdomme fra godt vand

Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC) stole over 15 millioner hjem i USA på godt vand. Private brønde behøver ikke at opfylde de forordninger, Environmental Protection Agency (EPA) gennemtvinger, hvilket betyder, at nogle private brønde kan være vært for forurenende stoffer, der fører til sygdomme fra godt vand. Overfyldte kloakker, defekt pipers eller brønde for tæt på kan den jordoverfladen forurene vandkilde for en privat godt.

Salmonellose

Salmonella er tættest forbundet med madforgiftning, men bakterier er også en, der forårsager sygdom fra godt vand. CDC rapporterer omkring 40.000 tilfælde af sygdom i USA hvert år. Symptomer som diarré, mavekramper, hovedpine eller feber normalt er til stede overalt fra 12 timer til 3 dage efter infektion er trådt en persons system. Symptomerne har tendens til at blive værre i ældre personer, børn og mennesker med kroniske sygdomme som HIV, at forringer immunforsvaret.

Gastroenteritis

Gastroenteritis forekommer, når mave-tarmkanalen bliver betændt. En årsag til sygdommen er Escherichia coli 0157: H7. Som Salmonella er E. coli en af de sygdomme, der er fundet i godt vand inficeret med afføring fra mennesker eller dyr transporterer bakterierne. Denne særlige type af E. coli skaber store mængder af toksiner i stand til at beskadige foring af tyktarmen, og forårsager en sjælden form af gastroenteritis kaldet blødende tarmbetændelse, som forårsager blodig diarré og alvorlige mavekramper.

Hepatitis A

Hepatitis A virus er årsag til en smitsom sygdom. Når virussen trænger ind i kroppen, forårsager det leveren til at svulme op, forhindrer det i at udføre sin opgave korrekt. Infektionen kan vare alt fra få uger til flere måneder. I de fleste tilfælde, den smittede person genopretter med ingen permanente skader på leveren.

Shigellosis

Shigellosis opstår, når bakterier kaldet Shigella Indtast vandkilden, og kroppen. Sygdommen præsenterer med symptomer som diarré, som kan indeholde Slim eller blod. Det kan også forårsage feber.

Giardiasis

Mikroskopiske parasitter kaldet Giardia intestinalis er årsag til giardiasis. Når parasitter ind i kroppen, lever de i tarmen, med nogle passerer gennem afføring. Yderstof beskytter parasit, gør det muligt at overleve uden for et organ i flere måneder. Ifølge CDC er giardiasis den mest almindelige vandbårne sygdomme i USA for mennesker. Sygdommen forårsager symptomer, der kan omfatte diarré, oppustethed, gas, opkastning, mavesmerter og vægttab.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com