Hvad er Meningiomas?

01/07/2011 by admin

Hvad er Meningiomas?

Din hjerne og rygmarv er indkapslet af hvad er kendt som meninges, som er membraner. Når du kontrakt meningeom, en tumor udvikler sig på din meninges. Ifølge Mayo Clinic er meningiomas normalt godartede. Dog kan selv en godartet meningeom forårsage komplikationer, hvis tumor vokser for store eller påvirker din hjerne. Meningiomas kan behandles afhængigt af sværhedsgraden af tilstanden.

Årsager

Celler i din meninges bliver ændret når du udvikler meningeom. Som et resultat, vil cellerne vokse og formere sig i for stor en overflod. Det vides ikke præcis, hvorfor en meningeom udvikler. Nogle mulige forklaringer omfatter arv af muterede gener, miljømæssig eksponering for toksiner eller høj udsættelse for stråling. Ifølge Brigham and Women's Hospital er der en mulig sammenhæng mellem meningiomas og tidligere hovedtraume. Nogle mennesker har udviklet en meningeom i stedet for en nylig hovedtraume.

Forekomst

Meningiomas er mere almindelig hos kvinder. Det vides ikke om hormoner progesteron og østrogen, spille en rolle i meningeom udvikling i kvinder, dog. Meningiomas kan have bizarre vækstrater, enten transformering på en langsom progression, eller udvikle med pludselige ryk af vækst. En meningeom ville have til at vokse til en betydelig størrelse før symptomerne bliver manifest.

Symptomer

Når du begynder at udvikle symptomer fra en meningeom, kan de være subtile. Almindelige symptomer omfatter synsforstyrrelser, sløret syn eller at se dobbelt. Du kan udvikle hovedpine der gradvis blive værre, og som ikke kan afhjælpes. Andre symptomer omfatter høring og hukommelsestab og svaghed, der udvikler sig i dine arme og ben. Ifølge Mayo Clinic, hvis du begynder at opleve anfald eller visuelle eller hukommelse forstyrrelser, der opstår pludseligt, søge øjeblikkelig lægehjælp.

Diagnose

Hvis nogle tegn, såsom hukommelsestab, skødesløshed eller anfald, kan indikere en meningeom er til stede, vil din læge gennemføre test for at bekræfte en diagnose. De fleste test omfatter en X-ray, CT-scanning og Mr. En X-ray er en indledende test til at bestemme, hvis nogen steder kan defineres efter din hjerne. CT-scanninger og MRIs kan give detaljerede billeder af din hjerne og kan lokalisere de nøjagtige placeringer af enhver meningiomas.

Behandlinger

Behandlinger for meningiomas kan variere, afhængigt af størrelsen og omfanget af tumoren. I nogle tilfælde kan du ikke kræve nogen form for behandling, som er især tilfældet, hvis meningeom ikke er forårsage nogen tegn eller symptomer. Kirurgi kan udføres for at fjerne dele af meningeom, eller alle af tumor. Men hvis svulsten er placeret i en delikat område, såsom din rygmarven, kun dele af meningeom er tilbøjelige til at blive fjernet. Når en meningeom ikke kan fjernes helt, kan strålebehandling bruges til at ødelægge de resterende meningeom celler. Strålebehandling kan også reducere dine chancer for at udvikle en anden meningeom, men proceduren skal være præcis, fordi stråling er mistænkt som en årsag til denne betingelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com