Former for hjælpemidler

11/02/2010 by admin

Former for hjælpemidler

Hjælpemiddelområdet er designet til at hjælpe mennesker med handicap udføre funktioner, der ellers ville være vanskeligt eller umuligt for dem. Forskere har udviklet hjælpeteknologier at hjælpe mennesker med næsten enhver permanente handicap. Nyskabelser til eksisterende teknologier ske løbende og lover at endnu mere dramatisk forbedre livskvaliteten for mennesker med handicap.

Mobilitet

Mennesker, der har begrænset mobilitet er hjulpet på vej gennem en bred vifte af teknologiske hjælpemidler. Kørestole er en type af mobilitet støtte og varierer i kompleksitet afhængigt af handicap. Selv nogle quadriplegics er i stand til at flytte ved hjælp af sofistikeret kørestole kontrolleret af munden. Proteser teknologi, som hjælper patienter overvinde andre fysiske begrænsninger, bliver bedre hele tiden. Bionic hænder, der har evnen til at greb og afhente objekter samtidig kontrolleres af hjernen er blandt de mest avancerede hjælpeteknologier, der er tilgængelige.

Kommunikation

Hjælpeteknologi giver nogle patienter tilbage evnen til at kommunikere med omverdenen. For eksempel, kan patienter, der ikke kan tale eller skrive kommunikere via computeren ved hjælp af enheder, der læses øjenbevægelser. En person, der har mistet evnen til at tale på grund af en trakeostomi kan genvinde evnen til at tale til en vis grad ved hjælp af en Passy-Muir ventil. Denne enhed lukker off trakeostomi røret, når brugeren er vejrtrækning for at tvinge lyd forbi stemmebåndene.

Hørelse

Hjælpemidler for personer, der er hørehæmmede for det meste tager form af høreapparater. Den hørehæmmede enkelte bærer et høreapparat, tunet til at bidrage til at kompensere for den specifikke type af høretab, at han lider af. Andre høring hjælpemidler omfatter også brug af specielle systemer på steder, hvor høring kan være vanskeligt. Disse omfatter systemer, der kører på en FM- eller infrarød frekvens til at give en klar lyd signal til dem, der er delvist døve. Besøgende til disse placeringer er givet modtagere til enten stikket i til eksisterende høreapparater eller headsets til at blive slidt uafhængigt af andre høreapparater. Disse systemer er ofte installeret på steder som kirker, hvor der er store menneskemængder eller i miljøer hvor der er mange konkurrerende lyde, såsom på et kontor.

Vision

Der er mange hjælpemidler for synshandicappede. Enkle teknologier såsom den tekst til tale-funktionen på mange computere give synshandicappede med en måde at bruge computere og indhente oplysninger fonetisk at andre mennesker får visuelt. Dette øger arbejde og uddannelsesmuligheder for blinde og svagtseende. Andre enheder bidrage til at forbedre vision i nær-blind folk med varierende grader af succes. Sensorisk substitution enheder tage visuelle signaler og omsætte dem til taktil nerve-beskeder sendt til tungen via en protese. Andre enheder forstørre specifikke typer af billeder, f.eks. tekst og tv i en form, der er mere let behandles af personer med synsnedsættelser. Farve-sensing enheder anvendes også af personer med lav eller ingen vision til at opdage farve i verden omkring dem.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com