Tegn på øget Cortisol niveauer

09/10/2013 by admin

Tegn på øget Cortisol niveauer

Hvis din læge mistænker, at du kan have øget cortisol niveauer, kan hun sender dig til laboratorietester, der normalt består af urin og spyt prøver. Hvis der registreres en stigning i kortisol, vil videre diagnostik ske for at fastslå årsagen. Selvom adrenal lidelser såsom Addisons sygdom og Cushings syndrom er almindelige årsager til cortisol abnormiteter, konkluderes forskningsundersøgelser det, at stress kan også spille en rolle.

Hvad er Cortisol?

Hver af dine nyrer har en binyrerne, der producerer hormonet cortisol. Ifølge bedre sundhed kanal er cortisol ansvarlig for at opretholde blodtryk, immunsystemet regulering og anti-inflammatoriske fordele. Cortisol hjælper også med håndtering af stress og glucose konvertering.

Svaghed og træthed

Øget cortisol niveauer kan gøre du føler dig træt og svag. Womentowomen.com forklarer, at en stigning i kortisol kan føre til binyre træthed, som kan have en ødelæggende indvirkning på din motion kapaciteter og sovevaner. På grund af fald i fysisk aktivitet, der normalt skyldes øget cortisol niveauer, er vægtøgning ofte en faktor.

Nedsat muskelmasse

Ifølge National Space Biomedical Research Institute, kan en stigning i kortisol bidrage til tab af muskelmasse; især når inaktivitet opstår. NSBRI siger øget stress fører som regel til dårlig kost og høj cortisol niveauer. Denne situation fører til øget insulinresistens, nedbryder skeletmuskulatur.

Øget appetit

Høj cortisol niveauer føre ofte til en stigning i appetit. Cravings resultere ofte at føre til overspisning og natten mellemmåltider på fødevarer, der har høj fedt, kulhydrat og brændværdi. Denne type af spise er kendt som "stress" spise, berygtet for at forårsage ekstra vægtforøgelse omkring din mellemnavn.

Depression

Ganske ofte, fører en stigning i kortisolniveauer til depression. Den Europæiske Unions Tidende af samfundet for biologisk psykiatri forklarer, at undersøgelser har fundet en direkte sammenhæng mellem to. Dataene viser også, at depression ikke er forårsaget af hyperlipidæmi (høje lipider i blodet) som engang troede. I stedet, resultaterne viser at hyperlipidæmi, fedme, forhøjet blodtryk, knogletab og depression er alle komplikationer, der er et resultat af øget cortisol niveauer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com