Bedste måde at øge HDL-kolesterol

10/18/2011 by admin

Dit kolesterol tal er noget, du ønsker at overvåge. Når du hører "højt kolesteroltal" tænke du sikkert på hjertesygdom. De fleste mennesker kun bekymre sig om sænke LDL, det dårlige kolesterol. Men du kan gøre meget for at forbedre dit helbred og nedsætte risikoen for hjertesygdomme ved at øge dit HDL, det gode kolesterol.

Udvikle bedre livsstilsvaner

Der er en masse daglig ting du kan gøre for at øge dit HDL. Aerob motion mindst fem dage om ugen kan øge dit HDL niveauer. Hvis du op med at ryge, kan du være i stand til at øge dit HDL af næsten fire punkter. Moderat alkoholforbrug kan øge du HDL en anden fire punkter, men holde i sindet moderat er én eller to drinks om dagen. Hvis du allerede bruger en masse tid i gymnastiksalen, afstå fra at bruge anabolske steriods. Disse falde HDL niveauer. Hvis din HDL kolesterol niveau er mindre end 35, anses du for at være i fare. Du bør straks begynder en øvelsesprogram og drøfte dine andre muligheder med din læge.

Kost

American Heart Association anbefale kostændring at øge HDL og lavere LDL. Vælge fødevarer lavere i fedt og erstatte umættede fedtstoffer med mættet fedt. Undgå fastfood og madlavning med flydende margarine eller olie. Brug masser af hvidløg i madlavningen for at øge HDL niveauer. Opløselig fiber i frugt og grøntsager vil også øge HDL og hjælper du reducere kalorier. Fisk højt indhold af Omega-3 fedtsyrer vil også øge HDL niveauer. Dette sammenholdt med dine livsstilsændringer kan i høj grad øge din HDL niveauer.

Medicin

Hvis din lavt HDL kolesterol niveauer er et resultat af ubehandlet sukkersyge, genetiske sygdomme, eller de simpelthen ikke reagerer på livsstil og kostændringer, kan din læge ordinere medicin. Den første linje, hvis medicin er ofte niacin, som er også kendt som Vitamin B3. Niacin er en bivirkning af forårsager en racing hjerte og rødmen og kan ikke være egnet for alle. Fibrater er populære og kan øge HDL så meget som 20 procent. Mens statiner er mere almindeligt at reducere dårlige kolesterol, kan de også hjælpe dig med at øge dit HDL. Dette kan være så meget som 15 procent, hvilket sammen med kost og motion kan få din HDL hvor det skal være. Hvis du oplever nogen form for bivirkninger med din medicin, konsultere din læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com