Indikationer For ESWL

12/27/2011 by admin

Indikationer For ESWL

Ekstrakorporale trykbølge lithotripsi (ESWL) er en medicinsk procedure, der anvendes til behandling af nyresten. Proceduren blev udviklet i 1980 som en noninvasiv behandlingsmulighed, der kræver minimum anæstesi og inddrivelse tid. At have nyresten kan være smertefuldt, men det er en behandlelige sygdom. ESWL indebærer anvendelse af chokbølger at pulverisere nyresten og gøre dem lettere at passere gennem urinvejene.

Nyresten

Nyresten er en fælles urin lidelse forårsaget af krystallisering af forskellige stoffer i urinen. Stenene danner i urin-indsamling kanalerne i nyrerne og rejse gennem urinvejene. Den nøjagtige årsag til sygdommen er ukendt. Nogle risikofaktorer omfatter kost, arvelighed, dehydrering og allerede eksisterende medicinske tilstande. Symptomerne begynder som en skarp smerte i den nedre ryg, maven og lysken. Sten, der bevæger sig igennem og blive indgivet i urinvejene forårsage symptomer af kulderystelser, feber, kvalme, opkastning, konstante trang til at tisse, blodig urin og misfarvet urin. De fleste sten er lille nok til at passere og udskilles gennem urinvejene med minimal smerte. Dog kræver større sten medicinsk behandling for at fjerne dem eller aktiverer spontan passage.

Indikationer af ESWL

ESWL er ofte anvendes til behandling af nyresten. Proceduren anbefales ikke til patienter med sten større end 2 cm, eller som er gravide, overvægtige, har begrænset ureter passager eller allerede eksisterende medicinske tilstande, der kan blive negativt påvirket af trykbølge behandling. Læger ordinere ESWL som en primære behandlingsmulighed for patienter med allerede eksisterende medicinske tilstande hvor tilstedeværelsen af sten kan påvirke nyrefunktionen. ESWL anbefales også som en behandlingsmulighed for fagfolk, der arbejder i situationer, der kan blive negativt eller faretruende påvirket af spontan komplikationer fra betingelsen.

Procedure

ESWL indebærer anvendelse af en trykbølge generator, fokus system, koblingsmekanismen, billedbehandling og lokalisering enhed til at udføre proceduren. Læger administrere en mild beroligende og instruere patienterne til at ligge på deres ryg eller underliv. De billeddiagnostiske enheder bruges til at lokalisere og fokusere på stenene. En generator er placeret på kroppen og leverer chokbølger, til 120 per minut, til at bryde ud stenene. Imaging systemet sporer forløbet af behandlingen og placeringen af stenene. Fragmenteringen bryder stenene i mindre stykker til at aktivere spontan passage med minimale smerter. En behandling session spænder fra 30 til 60 minutter. Varighed og antal behandlinger afhænger af sten beløb og størrelse.

Komplikationer og bivirkninger

Proceduren udføres ofte med få komplikationer og minimal restitutionstid. Dog, nogle patienter kan opleve en stigning i smerte, blå mærker i stedet for trykbølge program og nogle indre blødninger. Stigningen i smerter og indre blødninger skyldes vanskeligheden passerer sten fragmenter i stedet for ESWL-behandling selv. Disse komplikationer er behandlet gennem opfølgende lægehjælp med ekstra behandlinger og terapi.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com