Trin for mitotiske celledeling

11/06/2011 by admin

Celledeling er den proces, der danner væv. Forskellige typer af division giver for forskellige typer af væv. Mitose, den mest almindelige form for celledeling, er en indirekte division karakteriseret ved nøjagtig opdeling af kromosomerne i to datterceller. Da cytoplasma og kerne split, producerer mitosen to identiske celler.

Kromosomer kløft

Kromosomer, cellulære organer, der foretager DNA eller byggevejledninger til hver celle, der ikke er synlige i en resting celle. De bliver synlige, når cellen bliver klar til at opdele. Kromosomerne opdele i to identiske kromatider følgeskab af et centromer og drift til midten af cellen.

Spindel former

En spindel eller midten af det kromosom, der tykner i fiber, har i mellemtiden dannede tværs over ækvator af cellen. Kromatider tillægger dette. Sammentrækninger af spindel trække kromatider fra hinanden og til modsatte ender af cellen. Energi til dette tilbydes af mitokondrier, de energiproducerende organeller inde i cellen.

Division er fuldført

Langs ækvator af cellen begynder en ny cellevæg at danne, adskiller de to halvdele af cellen. En ny Kernemembranen former omkring hver af kromatider, omslutter dem i den nye kerne. De to nye celler strække og vokse til fuld størrelse. Hver har sin egen organeller, nucleus, cellevægge og kromosomer.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com