Hvad er aseptisk osteonekrose?

11/03/2011 by admin

Aseptisk nekrose, også kendt som osteonekrose, er en alvorlig tilstand, der påvirker knoglerne. Hvis de ikke behandles ordentligt, kan det føre til knogleskader og endda sammenbruddet af knoglen.

Hvad er aseptisk nekrose?

Aseptisk nekrose er en tilstand, hvor en del af en knogle ikke modtager blod og dør. Over tid, hvis den ikke behandles, knogleskader kan blive værre, og til sidst knoglen kan bryde ud.

Hvad er årsagerne?

Aseptisk nekrose er hovedsageligt forårsaget af enten sygdom eller alvorligt traume. Sygdomme såsom seglcelleanæmi og Gaucher sygdom er blevet forbundet med forårsager aseptisk nekrose. De alvorlige traumer af en knogle brud eller dislokation kan også være en årsag.

Symptomer

Som knogle forværres skader, symptomer kan forekomme. De mest bemærkelsesværdige symptomer omfatter smerter i den fælles og begrænset vifte af bevægelse.

Diagnose

En læge vil udføre en fysisk eksamen og stille spørgsmål om din tilstand. Efter denne, vil du højst sandsynligt gennemgå test herunder røntgen, MRI, knoglescanning, og CT-scanning for at bestemme en diagnose.

Behandling

For at bremse udviklingen af aseptisk nekrose, kan du tage smertestillende og begrænse brugen af det ramte område. Men kirurgi muligheder, herunder bone podninger og ledalloplastik, er fælles behandlinger til helt afhjælpe betingelsen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com