Krog orm sygdom

07/27/2011 by admin

Krog orm sygdom

Hageorm sygdom er forårsaget af en art af hageorm, tarmparasitter, Ancylostoma duedenale og Necator americanus. Symptomer på mild diarré og mavesmerter er mest almindelige, men alvorlige komplikationer kan opstå, hvis venstre ubehandlet. Modtagelige værter, som spædbørn, gravide kvinder og underernærede personer skal være den mest bekymrede. I 2002 var det anslåede antal personer smittet med hageorm 1,3 mia.

Beliggenhed

Begge arter af parasit (Ancylostoma duedenale og stik americanus) findes over hele verden i varme, fugtige klimaer. Store udbrud af hageorm forekommer i områder hvor sanitet er fattige og menneskelige fecal spørgsmål bruges til at befrugte jord. Hageorm frigive æg gennem afføring i jord, som derefter lugen til de infektiøse larver. I 1900-tallet havde det sydøstlige USA et stort udbrud, der siden er blevet kontrolleret.

Infektion

Hageorm og hageorm æg er ikke smitsomme. Men når æggene klækkes til larver, parasitterne kan graver sig ned i huden og skal transporteres til lungerne, rejse gennem luftvejene ind i munden, og i sidste ende finde en vej ind i tyndtarmen. Infektion opstår, når huden kommer i kontakt med jord, der bærer hageorm larver eller med indtagelse af forurenet jord. Det tager cirka en uge for larver at nå tyndtarmen, hvor de "vokse ind i halv-tomme-lange orme, tillægger tarmvæggen og suger blod"---forårsager ubehag og potentielle sundhedsrisici.

De udsatte

Enhver person, der har konsekvent kontakt med jord er højst risiko, især når jorden indeholder menneskelige afføring. Mennesker, der gå barfodet er også stærkt truet på grund af den konstante hud-til-jord kontakt. Børn, der spiller i snavs og rejser ofte barfodet, er også høj risiko. Da infektion sker gennem jord, øger person til person Kontakt ikke risikoen for infektion. Børn i daginstitutioner eller skoler er ikke mere udsatte.

Symptomer

Ifølge Centers for Disease Control og forebyggelse på september 11, 2008, er"kløe og udslæt på stedet, hvor huden har rørt jorden normalt det første tegn på infektion." Kløe og udslæt opstår når larverne graver sig ned i huden. Let infektion kan forårsage minimal symptomer som mavesmerter og mild diarré. Tunge infektion kan forårsage anæmi---faldet i normale antal af røde blodlegemer---intens mavesmerter, kraftig diarré, tab af appetit, sløvhed, åndedrætsbesvær med anstrengelse og betydeligt vægttab. Kronisk forekomster af tunge infektion kan stunt vækst og hjernens udvikling og føre til kongestiv hjerteinsufficiens.

Behandling/forebyggelse

Hvis disse symptomer er bemærket, besøge en sundhedspleje center. Diagnosticering af en afføringsprøve vil identificere hageorm æg og dermed infektion. Behandlingen varer en til tre dage og består af ordineret medicin af en læge. "Lægemidler er effektive og synes at have få bivirkninger" rapporter Centers for Disease Control og forebyggelse. Hvis patienten lider af blodmangel, kan jern prøver ordineres. En læge kan anmode om en anden afføringsprøve efter behandling for at sikre inddrivelse. Forebyggende foranstaltninger kan træffes af ikke kommer i direkte kontakt med jord---slid sko, handsker og andre beskyttende lag, når der beskæftiger sig med jord. Ikke gå barfodet eller bruge bare hænder til at røre jorden.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com