Neuroblastoma hos voksne

12/03/2011 by admin

Neuroblastoma er meget sjælden hos voksne; Det er mest almindeligt forekommende hos børn. Men voksne kan få denne sygdom, og det kan vare længere for dem end for børn. Behandling for voksne skal være aggressive, fordi prognosen er generelt dårlig. Neuroblastoma typisk starter i det sympatiske nervesystem og kan normalt findes i eller i nærheden af binyrerne. Det kan vokse i ryghvirvler, brystet, bækken, mave, lår eller hals.

Årsager

Neuroblasts, som er nerveceller, der ikke har fuldt udviklet eller modnet, kan vokse og formere sig til at danne en tumor, som er neuroblastoma. Disse celler dannes normalt i et foster, og det meste af tiden, neuroblasts fuldt vil udvikle sig og modnes, men det er muligt, at nogle vil blive ladt tilbage og vil slutte sig sammen til at danne en tumor. En direkte årsag til dette er ukendt. Det er muligt at neuroblastoma kan være passeret nede igennem familie genetik, men dette er ikke altid tilfældet.

Symptomer

Symptomer for voksne har en meget længere varighed end for børn, og afhænger af hvor tumoren er placeret i kroppen. En svulst i maven vil vokse og tryk på andre organer, muligvis forårsager du til at blive forstoppet; Det kan Tryk på blæren, forårsager vandladningstrang. Du kan føle sig oppustet og har mavesmerter. Ødem kan være til stede i de nedre ekstremiteter. Det kan forårsage din nyre eller lever at udvide, eventuelt fører til gulsot eller væske oprustning i maveregionen.Hvis tumor er i brystet, du måske har problemer med vejrtrækning og dit ansigt kan være hævede.Andre symptomer kan omfatte tab af vægttab, diarré, feber, smerter i knoglerne og ryggen, blå mærker omkring øjnene, og dine øjne kan Rage. Dit blodtryk og puls kan også øge. Svaghed eller lammelse er muligheder.

Diagnostiske procedurer

Din læge vil sandsynligvis begynde at teste med arbejde og urin blodprøver. Dette kan efterfølges af forskellige billede undersøgelser til bedre se inde i din krop til at bestemme, hvor problemet ligger. Disse tests kan omfatte x-stråler, CT-scanning eller en MR-scanning. En ultralydsscanning kan også gøres. Knogle scanninger kan udføres, især hvis metastase, eller spredning af kræft, er sandsynligt. Hvis lægen finder en tumor, vil han eller hun sandsynligvis gøre en biopsi at fastslå, hvad præcis det er, eller en knoglemarvsbiopsi at se, hvis den har spredt.Hvis din test peger på neuroblastoma, din læge vil derefter iscenesætte din tumor (trin 1-4), afhængigt af størrelsen af tumor og hvor langt den er spredt.

Behandling

Behandling for voksne skal være aggressiv og omfatter chemotherpay, stråling og kirurgi (for at fjerne svulsten og visse lymfeknuder, hvis metastaser er sket). Det er muligt, skal du muligvis en knoglemarvstransplantation så godt.Det er vigtigt for dig at arbejde så tæt som muligt med din læge, så du kan modtage de bedste behandlinger; alternative behandlinger kan være til rådighed til at hjælpe med virkningerne af de aggressive medicinske behandlinger du gennemgår. Nogle af disse kan omfatte kost kosttilskud, yoga eller meditation, accupunture eller accupressure eller lignende naturopatisk retsmidler.

Konklusion

Hvis du finder ud af du har neuroblastoma, ikke føle, at alt er tabt. Selv om det ikke er en god diagnose at få som voksen, er der måder at bekæmpe denne sygdom. Begynde at forske i og få at vide alt, hvad du kan om denne tilstand. Der er så mange ressourcer online og i dit community gennem lokale hospitaler og organisationer. Finde andre mennesker, der har denne betingelse, og læne sig op ad hinanden for støtte.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com