Hvad er de særlige kendetegn ved helvedesild?

11/11/2011 by admin

De fleste mennesker er på et tidspunkt, der er inficeret med den varicella - zoster-virus (VZV), der forårsager skoldkopper. Efter skoldkopper går væk, virussen forbliver i nogle af kroppens nerve celler og kan senere føre til helvedesild.

Risikofaktorer

Det er ikke fuldt forstået, hvorfor VZV genaktiverer inden for en given person, når det sker. Men ifølge Mayo Clinic, risikofaktorer omfatter er over 50 år og har et svækket immunsystem.

Funktioner

Helvedesild påvirker nerver og huden. Symptomer vises langs den nerve, der er berørt af flareup af virus og kun opstår på den ene side af kroppen, normalt på torso eller hoved og ansigt, ifølge Mayo Clinic.

Effekter

Helvedesild forårsager i første omgang smerte, efterfulgt af et rødt udslæt på toppen som vises vabler. Når disse blærer bryde åben, er en væske udgivelser og en skorpe former. Helvedesild forårsager ikke ardannelse, ifølge Mayo Clinic.

Behandling

Helvedesild er behandlet med en række forskellige lægemidler, herunder antivirale lægemidler (aciclovir, valacyclovir eller famciclovir), kortikosteroider og smertestillende medicin (over-the-counter eller receptpligtig baseret på sværhedsgraden af smerte), ifølge det amerikanske Academy af praktiserende læger (AAFP).

Komplikationer

For nogle mennesker fortsætter smerter af helvedesild efter udslættet er gået væk. Dette er en tilstand kendt som postherpetisk neuralgi, og smerten er ofte meget svær samt længerevarende.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com