Hvordan måler størrelse bakterier?

08/17/2011 by admin

Hvordan måler størrelse bakterier?

Bakterier er encellede prokaryoter, der har potentiale til at forårsage sygdom. En prokaryot er en type af cellulære organisme, der ikke råder over en kerne eller komplekse organeller. Bakterier er mikroskopiske og kan derfor ikke ses med det blotte øje. Måling af størrelsen af bakterier vil hjælpe dig med at analysere og kategorisere forskellige prøver.

Instruktioner

• Måle diameteren af den mikroskop synsfelt. Ved hjælp af energibesparende mål, se gennem mikroskopet, og placere lineal under synsfelt. Mål diameter i millimeter. For eksempel, kan du finde at diameteren af synsfeltet er fem millimeter.

• Konverter måling af diameter fra millimeter til mikrometer. Bakterier er normalt måles i små enheder, såsom mikrometer. Der er 1.000 mikrometer i en millimeter. Hvis diameteren af synsfeltet er fem millimeter, Multiplicer fem af 1.000; synsfeltet er 5.000 mikrometer i diameter.

• Observere bakterierne under mikroskop med lavt strømforbrug. Placer diasset bakterier på scenen i mikroskop, og derefter bringe den i fokus ved hjælp af justeringsknapperne fint kursus.

• Find en enkelt bakterie. Diasset bakterier vil typisk har mere end én bakterie. Find en bakterier, og derefter vurdere hvor mange gange det vil passe i synsfeltet. For eksempel, kan du finde en enkelt stang-formede bakterier vil passe i synsfeltet omkring tre gange.

• Opdele diameteren af synsfeltet ved antallet af gange, at bakterien passer på tværs af synsfeltet. For eksempel, hvis diameter er 5.000 mikrometer, og bakterierne passer på tværs af synsfeltet tre gange, opdele derefter du 5.000 af tre. I dette tilfælde bakterier er ca 1,667 mikrometer.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com