Definition af akut Hypertension

08/19/2011 by admin

Definition af akut Hypertension

Hypertension er et blodtryk på 140/90 eller højere. (Den øverste tal er det systoliske og lavere, det diastoliske). Med hypertension har dit hjerte til at arbejde hårdere for at pumpe blodet gennem din fartøjer, forstyrrer levering af ilt til væv. Forhøjet blodtryk kan være primær (ukendt årsag) eller sekundær (relateret til en identificeret årsag såsom nyresygdom). Med akut hypertension, forhøjet blodtryk ikke reagerer på konventionelle behandlinger såsom diuretika (vand piller) og anti-hypertensive stoffer.

Hypertensive haster

Hypertensive haster opstår med blodtryk over 220 systolisk eller 125 diastolisk. Hypertension kan være væsentlige asymptomatiske eller forbundet med ødem (hævelse) af den optiske disk i øjet og/eller begyndelsen beviser for progressive orgel værdiforringelse; men organsvigt er ikke overhængende. Hypertensive uopsættelighed kræver behandling inden for et par timer, langsomt sænke dit blodtryk til at undgå faldende iltforsyning til organer. Normalt behandling sigter mod at sænke dit blodtryk tredjedel i de første seks timer, en tredjedel i de næste 24 timer og en tredjedel over de næste to til fire dage.

Hypertensive nødsituation

Hypertensive nødsituation opstår, når din diastoliske blodtryk læsning overstiger 130 med beviser for orgel skade som hjernen (hovedpine, forvirring, intrakraniel blødning og slagtilfælde), nyrerne (blod eller protein i urinen og nyre dysfunktion) og hjertet (brystsmerter og hjerteanfald). Hypertensive nødsituation kan forekomme under graviditet med præeklampsi eller eklampsi, at sætte både dig og dit barn i fare. Hypertensive nødsituation normalt har pludseligt indsættende og kræver øjeblikkelig aggressive behandling til at reducere blodtrykket.

Malign Hypertension

Malign hypertension er en progression af hypertensive nødsituation, hvor der er klare tegn på stigende organskader involverer hjernen (blødning, slagtilfælde, encephalopati, forvirring og koma), hjertet (hjerteanfald; dysfunktion; dissektion--rive eller opdele--af aorta, hovedfærdselsåren fra hjertet og lungerne (væskeophobning og hævelse, åndenød og hoste) og nyrer (nedsat urin output som nyrer fail). Du kan har generaliseret ødem (hævelse) som omsætning er nedsat. Malign hypertension er liv truende og kan resultere i permanent organskade.

Advarsel

Enhver vedvarende episode af akut hypertension kan resultere i livstruende skader organer uden tilstrækkelig behandling. Behandling for akut hypertension omfatter både intravenøs og oral medicin for at slappe af og spile din fartøjer og øge urin output for at fjerne overskydende væske. Dit blodtryk skal overvåges nøje under behandlingen, fordi nogle af de medikamenter, der anvendes til at sænke dit blodtryk er stærke og kan forårsage en pludselig bratte fald i blodtryk, som kan få dig til at gå i chok.

Forebyggelse

Mens akut hypertension kan opstå pludseligt i dem, der er sund med normalt blodtryk, er det mere tilbøjelige til at opstå, når underliggende hypertension findes. Hypertension er normalt asymptomatisk indtil skader på dit hjerte og fartøjer, der allerede er sket. Den bedste måde at forhindre hypertension er gennem livsstil ændringer, der omfatter afslutning rygning, at reducere vægt til normalområdet, reducere saltindtaget, spise et lavt fedtindhold moderat proteinindhold kost, træner regelmæssigt og begrænser alkoholindtag til højst to daglige for mænd og ét dagligt for kvinder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com