Prøver af proteinholdige fødevarer

08/15/2011 by admin

Protein er et næringsstof nødvendig for vækst, reparation og vedligeholdelse af kroppens celler. De mest almindelige kilder til proteiner er kød, fisk, æg, ost og mælk. For vegetarer omfatter protein-rige grøntsager broccoli, blomkål, bønner, linser og soja.

Typer af Protein

Protein er klassificeret som komplet eller ufuldstændig. Komplet protein findes i animalske produkter som svinekød, oksekød, kylling og andre mejeriprodukter. De er komplet med de ni essentielle aminosyrer, som kroppen har brug for.

Ufuldstændig proteiner findes i vegetabilske produkter såsom bønner og andre grøntsager. Eksempler er Byg, boghvede, havre, rug, tørrede ærter, kikærter, sesam, solsikke og græskar frø, valnødder, cashewnødder og majsmel. De betragtes et sundere valg for nogle, fordi de ikke indeholder mættet fedt som protein, der findes i animalske produkter. Ufuldstændig proteiner, men har ikke nok af, eller der mangler, nogle af de essentielle aminosyrer.

Ufuldstændig proteiner kan kombineres for at skabe komplette proteiner. For eksempel kan du sætte små mængder af kød til din gryderet eller blandes mælk med havregryn.

Proteinindhold

Moss Greene, en ernæringsmæssig editor for, Bellaonline.com bemærker, at selv om proteinkilder er let tilgængelige, få mennesker er stand til at få kvalitet mængder af protein på grund af mættet fedt til stede i de fleste fødevarevalg på markedet. Seks ounces bøf, for eksempel, kan indeholde 38 gram protein, men også 44 gram mættet fedt.

Det er vigtigt at være opmærksom på at proteinindholdet i din fødekilder. Ifølge New-fitness.com, som er proteinindholdet i kogte kød, fisk eller fjerkræ spænder fra 15 til 40 procent; bønner og korn indeholder 3 til 10 procent; og grønne bladgrøntsager, kartofler og andre frugter indeholder 3 procent eller mindre.

Mængden af Protein din krop behov

Russel Henry Chittenden af Yale University hedder det, at kroppen kan leve med 50 gram protein hver dag eller en tredjedel gram for hver pund af din kropsvægt. Hvis du vejer 100 pounds, for eksempel, skal ideelt du mindst 33 gram protein dagligt.

Overvejelser

New-fitness.com notes that because the body cannot store protein, a person needs to have a fresh supply of this nutrient every day. Børn under 18 år gamle rådes til at forbruge mere protein for deres vækst. Gravide kvinder rådes til at tage 10 gram ekstra protein dagligt og 12 gram mere for ammende mødre.

Risici

Selv om protein fødevarer er godt for kroppen, bliver de skal forbruges i sund moderation, som de kan føre til sundhedsskadelige virkninger, såsom nyre problemer og andre komplikationer. En kost baseret primært på animalsk protein øger risikoen for hjertekarsygdomme og fedme, fordi animalsk protein normalt indeholder mættet fedt og kolesterol farligt for dit helbred i store mængder.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com