ACL rekonstruktion procedurer

12/16/2011 by admin

Kirurgi til at reparere den forreste korsbånd (ACL) i knæet er kommet langt siden kirurger først forsøgte at bare sy den itu ligament tilbage sammen. Dag, har læger flere muligheder for at reparere ACL.

Om ACL

ACL er den stabiliserende ledbånd i knæet og spænder fra lårbenet til skinnebenet, gennem midten af knæleddet. En sund ACL forhindrer knæ ustabilitet. Ledbåndet kan blive revet, normalt, hvis en person ændrer retning pludselig, som i atletik, eller hvis knæet rammer et objekt, der får den til at falde hurtigt. Hvis ACL er fuldstændig revet, er genopbygning kirurgi den eneste måde at reparere ordentligt knæet, efter en periode med opsving fra den oprindelige skade.

Patellar senen transplantat

I de fleste tilfælde vil læger transplantationen en sene eller ledbånd fra en del af patientens krop for at erstatte den revet ACL. En patellar senen graft er et populært valg, som det anvender den midterste tredjedel af personens patellar senen som erstatning. Det kaldes også en knogle-senen-knogletransplantation, fordi når patellar senen er fjernet, læger ikke kun tage senen, men også fjerne to stykker af knogler på begge ender af senen. Disse små knogler bruges til at hjælpe med at passe den nye senen ind i huller boret ind i begge sider af fælles i den skadede knæ.

Forstrækning transplantat

I dette tilfælde, vil lægen fjerne en del af patientens forstrækning senen i det samme ben som den skadede knæ og bruge det som graften for ACL. Fiksering teknik er det samme som læger bruge i proceduren patellar senen undtagen i stedet for bittesmå knogler læger brug specielle skruer indsat i forstrækning senen til at anbringe senen til knæet. Denne procedure bruges i yngre patienter, der stadig vokser, da proceduren ikke skade patientens vækst plader.

Allograft Procedure

Du kan også vide dette som cadaver procedure, hvor læger bruger en sene fra et Kadaver til kirurgi. De bedste sener til dette transplantation er patella, forstrækning og achillessenen. Proceduren for at vedhæfte Kadaver senen er det samme som de andre to ACL procedurer, afhængigt af hvad der er bedst for patienten. Denne fremgangsmåde fungerer godt for patienter, der kræver flere transplantationer.

Snit

De fleste ACL kirurgi udføres arthroscopically. For at opnå dette, bruger læger en pen-formet kamera indsat i knæet til at gøre det muligt for lægen at se knæleddet via en tv-skærm. Lægen bruger derefter små instrumenter til at fuldføre den kirurgiske procedure. Fordelene ved denne procedure er mindre kirurgiske traumer til knæet og en kortere restitutionstid efter operationen. I mange tilfælde har ACL kirurgi forvandlet til en ambulant procedure, hvor patienter gå hjem samme dag.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com