Standard behandling af myelomatose

09/27/2012 by admin

Standard behandling af myelomatose

Når du har myelomatose, producerer kroppen unormale plasma celler kaldet myelomatose celler. Myelomatose celler bygge i knoglemarven, der forårsager svulster til at udvikle sig inden for dine knogler. Som et resultat, hæmmes din knoglemarv i at udvikle sunde blodceller. Myelomatose kan også skade knoglerne. Men der er ingen kur mod sygdommen, kan behandlinger gives til at lindre symptomer forbundet med betingelsen, at kontrol komplikationer, eller til at hjælpe bremse tempoet progression af sygdommen.

Bortezomib

Ifølge "Kladder af the National Cancer Institute," bortezomib (Valcade) er den første amerikanske fødevarer og Drug Administration (FDA) godkendt proteasom inhibitor anvendes til behandling af kræft. Proteasomes er multiproteins, der fungerer som destroyere af unormal cellulære proteiner. Proteasomes hovedsagelig regulere hvordan cellulære proteiner vedligeholdes. Brugen af bortezomib i myelomatose behandling kan være vigtigt, at kræftceller oprette flere unormale celler. Brugen af bortezomib kan hæmme væksten af kræftceller, samt lette kræftceller til at dræbe med kemoterapi og strålebehandling behandlinger.

Thalidomid

Thalidomid (Thalomid) var en medicin, der blev første gang brugt som et beroligende middel og til behandling af morgenkvalme. Stoffet blev derefter fjernet fra markedet på grund af medfødte defekter, der var forårsaget af medicin. Ifølge Mayo Clinic, blev thalidomid godkendt til behandling af spedalskhed i 1998 af FDA. FDA har nu godkendt brugen af thalidomid til myelomatose. Thalidomid er ordineret efter først at være blevet diagnosticeret med myelomatose.

Lenalidomid

Lenalidomid bruges til at behandle myelomatose, hvis en person er netop blevet diagnosticeret med sygdommen, eller hvis han tidligere havde betingelsen. Lenalidomid anses for at være en bedre behandlingsforløb end thalidomid, fordi det forårsager færre bivirkninger. Lenalidomid synes at også fungere bedre til behandling af myelomatose ved at bremse progression af sygdommen.

Kemoterapi og strålebehandling

Kemoterapi dræber kræftceller. Kemoterapi kan gives ved en IV eller indtages oralt i pilleform. Kemoterapi kan gives som den eneste kursus i behandling, eller kan være givet i forbindelse med kræft kæmper medicin. Strålebehandling er specifikt rettet mod de berørte knoglerne, der har tumor vækster. Strålingen kan skrumpe en tumor i knoglen enten lindre smertefulde symptomer forbundet med tumoren eller forhindre, at knoglen bliver ødelagt.

Andre behandlinger

Ifølge Mayo Clinic, kan en læge ordinere en kortikosteroider, såsom prednison og dexamethason. Kortikosteroider er ordineret til at oprette de samme virkninger hormoner kortison og hydrocortison ville i kroppen. Som følge heraf kan et kortikosteroid hjælpe lindre stress sygdomme, hjælpe med betændelse, samt hjælpe dit immunforsvar. Stamcelletransplantation kan også bruges til at erstatte skadede eller syge marv med raske stamceller, der er enten doneret eller høstet fra en patient med myelomatose.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com