Fødevarer at spise til at sænke kolesterol

03/16/2012 by admin

Kost spiller en stor rolle i sænkning og opretholde ordentlig kolesterolindholdet i blodet. Hvis du bare for nylig opdaget, at dit kolesteroltal er en smule høj, kan du få dem under kontrol, før betingelsen bliver svær. Justere din kost kan hjælpe dig med at undgå daglige kolesterolsænkende medicin, eller hvis du allerede tager medicin, det kan bidrage til at forbedre effektiviteten af behandlingen.

Hvad at spise

Dit første skridt bør være at omfatte en fødevarer i din daglige kost, der har et højt opløselig fiber. Havreklid og vanilie indeholder de højeste mængder af opløselige fibre og er kendt for deres kolesterol-sænkende effekt. Forsøge at medtage en skål havregryn, havreklid eller høj-fiber kolde korn til din kost hver dag.

Andre højt fiber alternativer til havre er kidneybønner, pærer, svesker og æbler. Du bør sigte mod at forbruge mindst 35 g fiber hver dag og 10 g af din fiber-count bør omfatte sorten opløselige. Fisk er nyttige i at reducere kolesterol skyldes dens høje omega-3 fatty syre indhold. De fisk, der indeholder de højeste niveauer af omega-3 fedtsyrer er laks, tun, ørred og sardiner. Forsøge at medtage portioner af disse særlige fisk mindst to gange om ugen. Hvis du ikke spiser Prøv fisk så at tilføje hørfrø til din havregryn til en ekstra omega-3 fordel.

Grøntsager er også en vigtig del af en lav-kolesterol kost så sørg for at du får mindst fire eller fem portioner af friske grøntsager hver dag. Grønkål, brussel spirer, blomkål, spinat og broccoli er særligt gode fødevarer for at sænke kolesterol. Valnødder, mandler og pekannødder er gode til at sænke kolesterol, hvis du spiser dem i moderate mængder. Prøv at have en lille håndfuld nødder som en eftermiddag snack én eller to gange om ugen.

Når madlavning, altid forsøge at bruge olivenolie, da den indeholder en potent formel af antioxidanter for at sænke kolesterol. Soja produkter er også gavnlig til at sænke kolesterol så prøv at erstatte en af din mælk portioner med sojamælk eller soya yoghurt. Du kan også tilføje soja nødder som en salat topping.

Hvad man skal undgå

Hvis du forsøger at lavere din kolesterol din primære fokus bør være at fjerne mættet og transfedt fra din kost, som fødevarer, der indeholder dem faktisk raise kolesteroltal. Mættet fedt findes i store mængder i de fleste olier, svinekød og oksekødsprodukter og fuldfed mejeriprodukter--som kondenseret mælk, is, smør, ost og flødeskum. Prøv at indtage disse produkter i moderate mængder eller vælge et lavere fedtindhold version. Transfedtsyrer er almindeligt forekommende i færdigpakkede fødevarer, såsom cookies og kiks, og transfedt er også almindelig i madolie på de fleste fastfood-restauranter. Hvis du madsted Sørg for at anmode om ernæring information før du foretager din mad valg.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com