Thrombosed overfladiske vene behandling

03/29/2012 by admin

Thrombosed overfladiske vene behandling

Thrombosed overfladiske vener er vener tæt på overfladen af huden med blodpropper inde i dem. De kan forekomme i arme eller ben og sjældent i venerne i brystet eller bryst (Mondor's disease). Når betændte, kaldes tilstanden overfladiske tromboflebit. Ifølge den Merck Manual forårsage på grund af deres overfladiske natur, de sjældent komplikationer. Behandlingen tager generelt sigte på at reducere smerter og risikoen for blodprop (blodprop) bliver betændt og trænge ind i dybere vener, hvor der er en øget risiko for blodprop overflytning til et andet sted i kroppen. Dette kaldes en blodprop og kan være farlige.

Risikofaktorer

Thrombosed overfladiske vener er mere almindelig hos kvinder end mænd. Risikofaktorer omfatter åreknuder, graviditet, overvægt, intravenøst stofmisbrug, rygning, skader på blodkar vægge og langvarig brug af et kateter eller kanyle på grund af hospitalsbehandling.

Medicinfri behandlinger

Traditionelt, bruges varmt komprimerer sammen med elastiske strømper til at understøtte den afficerede ekstremitet. Hvis du har svær thrombosed overfladiske vener, kan din læge råde sengeleje samtidigt med at holder den afficerede ekstremitet forhøjet, ifølge Merck og patienten UK.

Smertestillende medicin

Medicinsk behandling omfatter anvendelse af NSAID (non-steroide anti-inflammatoriske lægemidler) at reducere inflammation og smerte.

Blodfortyndende medicin og antikoagulantia

Ifølge den Merck Manual, patienter med omfattende phlebitis (betændelse af thrombosed vene) kan drage fordel af brugen af blod tyndere heparin.

Hvis trombose formår at trænge dybere venerne, ifølge patienten UK, kan antikoagulantia (stoffer, der forhindrer blodpropper) være påkrævet. Hvis trombose opstår eller migrerer til saphenous vener, de største venerne i benene, antikoagulantia er stærkt anbefales, som ifølge eMedicine, kan der være mere end en 40 procent chance for dyb venøs trombose, som kan føre til livstruende komplikationer såsom lungeemboli (når blodprop vandrer til lungerne).

Antibiotika og antikoagulantia

Hvis en kanyle eller kateter forårsager en thrombosed vene, skal så det fjernes straks og testet for mikrober. Hvis du er fundet for at have en infektion i blodet (sepsis) som et resultat, ville antibiotikabehandling være påkrævet så hurtigt som muligt. Hvis blodprop producerer pus, så det kan blive smittet og siges at være en suppurative tromboflebit. I dette tilfælde, kan, din læge ifølge eMedicine, helt fjerne alle vener involveret så hurtigt som muligt og give dig intravenøs antibiotika. Dit sår kan stå åben og pakket med forbindinger til lukning ved hjælp af hudtransplantation senere. Hvis den suppurative tromboflebit indebærer også vener dybere i din væv, ville aggressive antikoagulans og antibiotikabehandling være rådes straks.

Kirurgisk behandling

Hvis trombose opstår over knæet eller er persistent eller breder sig, er der igen en øget risiko for dyb venøs trombose, og din læge kan rådgive en thrombectomy (fjernelse af blodprop under kirurgi), mest sandsynligt ved hjælp af en lokalbedøvelse, ifølge Merck og patienten UK. Din læge kan også rådgive en thrombectomy i tilfælde af, at blodprop vandrer til saphenous vene til at minimere dyb venøs trombose risiko, og hvis du ikke kan bruge antikoagulanter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com