Hvad er farerne ved PVC-plast?

08/15/2016 by admin

Hvad er farerne ved PVC-plast?

Polyvinylchlorid, også kendt som PVC, er en type af fleksibelt plastik bruges i produkter lige fra legetøj til elektrisk ledning. I de seneste år, har PVC kritiseret for sin negative sundheds- og miljømæssige virkninger. Lære mere om farerne ved PVC-plast gør det muligt at træffe velinformerede beslutninger om deres brug af stoffet.

Giftige tilsætningsstoffer

Polyvinylchlorid er gjort mere fleksibel ved at kombinere det med tilsætningsstoffer under produktionsprocessen. Greenpeace hjemmeside hedder det, at en række giftige stoffer, herunder bly, kadmium og ftalater kan føjes til PVC at ændre dens farve eller tekstur. Phthalater er en gruppe af syntetiske stoffer menes at forstyrre endokrine funktion af forstyrrer østrogen i kroppen. Ifølge sund bygning netværket, PVC kræver flere tilsætningsstoffer end nogen anden form af plast og tegner sig for 90 procent af alle phthalat brug i USA Mens mere forskning er nødvendig, er begrænser dine eksponering for phthalater sandsynligvis en god idé indtil mere vides om deres sundhedsmæssige virkninger.

Ustabile kemiske bindinger

PVC kan findes i en række dagligdags produkter, herunder elektrisk ledning, shrink wrap og imiteret lædertøj. PVC frigiver toksiner, der kan forårsage fosterskader, hormonforstyrrelser, immunsuppression og kræft. Mens generelt stabilt ved stuetemperatur, kan PVC udvaskes toksiner i omkring stoffer, når de udsættes for varme. Forlader containere i solen eller varme dem i mikroovnen kunne være tilstrækkeligt til at udløse frigivelse af toksiner i fødevarer eller vand. Er behov for flere undersøgelser, før det fulde spektrum af sundhedsmæssige virkninger af PVC er kendt.

Bortskaffelse farer

PVC er en fare på lossepladser, hvor det tager år at nedbryde. Ifølge Greenpeace hjemmeside, PVC og dens tilsætningsstoffer kan sive ned i jorden, forurener grundvandet og jordbunden. Forbrænding eller brande, der opstår efter bortskaffelse kan forårsage omfattende skader som aromatiske carbonhydrider, dioxiner og andre giftige biprodukter spredes gennem luften som røg. Nationale Institut for Environmental Health Sciences hedder det, at dioxiner har vist sig at øge risikoen for kræft, diabetes og hjertesygdom i stærkt udsatte befolkningsgrupper.

Forebyggelse/løsning

Med udbredelsen af PVC i vores daglige miljø er det umuligt at helt undgå alle engagementer. Vælge sikrere alternativer, når det er muligt er den bedste strategi til at mindske sundhedsrisiciene ved PVC brug. Drikke fra genbrugelige beholdere fremstillet af andre materialer som polyethylen eller rustfrit stål reducerer din daglige kontakt med PVC-plast i blød plastik vandflasker.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com