Hepatitis blodprøve resultater

12/07/2011 by admin

Der er fem kendte vira, der forårsager hepatitis. Alle kan påvises ved måling niveauer af antistoffer eller leverenzymer i blodet. Nogle antistoffer vare et par uger i blodet, mens andre er påviselige i måneder eller år efter den oprindelige infektion. At vide, hvornår disse antistoffer og enzymer er påviselige hjælper til at forstå når infektionen opstod, og hvis en patient er smitsom.

Hepatitis blodprøver

Hepatitis er en sygdom i leveren forårsaget af en af fem virusinfektioner. En af de første indikatorer for hepatitis er en stigning i niveauet af leverenzymer AST og ALT i blodet. Disse enzymer er frigivet til blodet når leverens celler er brudt. Hvis hepatitis er et resultat af en infektion, fremstilles antistof niveauer mod de specifikke virus. Disse antistoffer kommer i to klasser, IgM og IgG. IgM antistoffer dukker op tidligere i til infektion og vare et par uger i blodet. IgG antistoffer dukke op senere, men de vare i måneder eller år i blodet.

Hepatitis A

Hepatitis A er en virussygdom forårsaget af hepatitis A virus (HAV), en Levnedsmiddel - og vandbårne virus. HAV forårsager en stigning i de leverenzymer og udseendet af IgM antistoffer omkring en uge efter at være udsat for virus. IgM niveauer så drop til ikke målbart niveau efter 13 uger. IgG antistoffer vises omkring to uger efter at være udsat for virus og forblive påviselige i år. At kende de lever enzym og antistof niveauer hjælper med at bestemme den omtrentlige dato for infektion og hvor længe en patient er smitsom til andre.

Hepatitis B

Hepatitis B virus (HBV) er en blodbårne virus, som forårsager hepatitis B infektion. Den første markør af sygdom skal påvises i blodet er hepatitis B overflade antigen (HBsAg), der vises omkring fire uger efter infektion og varer i to måneder. Hepatitis B virus DNA er også påvises i den samme periode. På omkring tre til 15 uger, hepatitis B kuvert antigen (HBeAg) vises og er tegn på akut sygdom. Kort efter HBeAg kan ikke mere registreres, antistoffer mod det vises og vare i måneder eller år. IgM antistoffer imod hepatitis B core antigen (HBcAg) vises omkring tre uger efter infektion, lige omkring tidspunktet for symptomerne. IgG antistoffer mod HBcAg sidst i måneder eller år. Antistoffer mod HBsAg vises på omkring 32 uger efter infektion og sidst på ubestemt tid.

Hepatitis C

Hepatitis C er forårsaget af hepatitis C virus (HCV), en anden blodbårne virus. Akut HCV infektion opdages af ALT forhøjede leverenzymer. Antistoffer mod virus synes ikke i op til to måneder efter infektion, og kun omkring 20 procent af dem smittet føler nogen symptomer. Så der leverenzymer niveauer bliver nøglen til at opdage infektionen, mens HCV RNA, som vises i blodet omkring tre uger efter infektion, bruges til at bekræfte diagnosen. Men tilstedeværelsen af RNA uden forhøjet enzymer er normalt vejledende af kronisk sygdom.

Andre infektioner, Hepatitis

Hepatitis D, en blodbårne infektion og hepatitis E, en vand - og fødevarebåren infektion, er begge også opdaget af antistoffer mod de specifikke virus kombineret med forhøjede leverenzymer. Tilstedeværelsen af antistoffer alene er kun vejledende for eksponering for virus. Så en kombination af antistoffer og enzymer er nødvendige for en præcis diagnose.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com