Tegn & symptomer på postherpetisk neuralgi

05/17/2012 by admin

Postherpetisk neuralgi (PHN) er en tilstand, der opstår i mange mennesker, der har oplevet en opblussen af varicella - zoster-virus (VZV), fører til et udbrud af helvedesild. Helvedesild forårsager smerter, som kan være ganske alvorlige, sammen med en udslæt. Postherpetisk neuralgi opstår, når smerter af helvedesild ikke aftager på samme tid som gør udslæt.

Helvedesild

Postherpetisk neuralgi forekommer hos personer, der har haft en helvedesild udbrud. Dette er en nødvendig forudsætning. Smerter af helvedesild, der forekommer langs stien til den nerve, hvor virus igen er blevet aktive, er generelt ledsaget af et rødt udslæt og vabler ad den samme vej. Smerter, der fortsætter efter dette udslæt har ryddet op er postherpetisk neuralgi.

En faktor, der kan komplicere en diagnose af PHN er fraværet af en indledende udslæt. Dette er en tilstand kendt som zoster sinus herpete; en anden tilstand, kaldet zoster cum herpete minimo, indebærer en meget lille udslæt, der kan være overset. Disse betingelser, men er meget mere sjældne end helvedesild med udslæt.

Tidsramme

Postherpetisk neuralgi rammer primært mennesker over 60 år. Ifølge Mayo Clinic udvikle halvdelen af alle mennesker, der udvikler helvedesild over alder 60 PHN, mens kun 10% af andre erfaring betingelsen. At blive vaccineret mod helvedesild kan reducere ens chancer for at udvikle PHN; Se ressourcerne til at lære mere om vaccination.

Symptomer

Sammen med smerter langs de ramte nerve, som er generelt ganske alvorlig, hvis det varer efter udslæt rydder, PHN kan præsentere med følgende symptomer, ifølge Mayo Clinic: følsomhed over for både touch og ændringer i temperatur, kløe, følelsesløshed og hovedpine.

Effekter

Mayo Clinic rapporter, at PHN opstår som et resultat af nerveskader under helvedesild udbrud. Brug af kortikosteroider under helvedesild udbrud at administrere nerve hævelse reducerer risikoen for at udvikle nerveskader og er derfor et vigtigt element i behandling.

Behandling

Fordi smerten af PHN er alvorlige, traditionelle, er over-the-counter smertestillende medicin generelt ineffektive. Derfor, ifølge Seth John Stankus, MAJ, MC, et al., brug af narkotiske (recept) smertestillende midler er nødvendige. Også anvendes til behandling af PHN smerte er sænket doser af tricylic antidepressiva og antikonvulsiva samt kortikosteroider og aktuel lindring fra Lidocain patches og capsaicin creme. Capsaicin creme kan være årsag en svær brændende fornemmelse for nogle, dog, og kan derfor undgås.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com