Almindelige årsager til forhøjet blodtryk

09/17/2012 by admin

Almindelige årsager til forhøjet blodtryk

At finde ud af at du har forhøjet blodtryk kan være en skræmmende ting. Men blodtryk er et meget fælles problem. Centers for Disease Control og forebyggelse (CDC) anslår, at en ud af hver tre voksne i USA lider af forhøjet blodtryk. Der er ting du kan tage til at sænke din højt blodtryk. Forstå hvordan højt blodtryk påvirker dit hjerte og kredsløbssygdomme kan hjælpe dig med at vælge, hvilken af disse skridt du skal tage. Husk, at du bør altid konsultere en læge før du foretager drastiske ændringer i din livsstil.

Fakta

National Heart and blod Institute definerer blodtryk som "kraft af blod mod væggene i arterierne." For at måle dette, bruger læger en stram manchet viklet om armen for at finde blodtrykket, når hjertet slår (kaldet "systolisk") og blodtryk mellem beats ("diastolisk"). Dette tal er udtrykt som systolisk blodtryk over diastolisk tryk (for eksempel "120 over 80"). Typisk, patientens blodtryk er taget fra et gennemsnit af flere behandlinger i løbet af tiden.

Følgerne af forhøjet blodtryk

Et blodtryk læsning på 140 over 90 eller højere anses for at være "hypertension", eller højt blodtryk. Der er mange alvorlige tilstande, der kan følge af hypertension. I hjernen, kan det medføre et blodkar til at bryde, resulterer i et strøg. I kredsløbssygdomme, kan forhøjet blodtryk være resultatet af hjertet skulle øge sin arbejdsbyrde som følge af hærdede arterier. Selv nyrerne kan blive beskadiget af hypertension og dens virkning på blodkarrene. I nogle tilfælde kan kan en nyretransplantation blive nødvendige.

Årsagerne til forhøjet blodtryk

Der er mange forskellige grunde højt blodtryk udvikler. En årsag er alderdom. Som vi alder, stivne vores arterier undertiden, forårsager hjertet til at arbejde hårdere for at skubbe blodet, hvilket fører til forhøjet blodtryk. Forhøjet blodtryk kan også være forårsaget af andre medicinske tilstande, såsom nyrer og skjoldbruskkirtel sygdomme og selv søvnapnø. Hos kvinder, kan prævention medicin eller hormon medicin forårsage lidt højere blodtryk. Hos børn er højt blodtryk normalt et symptom på en anden underliggende medicinsk tilstand. Meget ofte er læger i stand til at diagnosticere den præcise årsag til forhøjet blodtryk.

Livsstil årsager og forebyggelse

Da læger ofte ikke kan lokalisere den nøjagtige årsag til en patients hypertension, er fokus normalt på minimere virkninger, kontrollerende symptomer og sænke blodtrykket, hvis det er muligt. Nationale hjerte og blod Institut anbefaler livsstilsændringer såsom at spise sundt, udøve, afslutning rygning og begrænser alkoholindtag. Kost bør også minimere salt og natrium. Faldende disse vil sænke blodtrykket og give medicin til at klare sig bedre.

Overvejelser

Der er flere andre spørgsmål, som en person med forhøjet blodtryk bør være klar over. Fødevarer med højt fedt ikke forårsager høj blodtryk, de øger kolesterolindholdet i blodet, hvilket kan føre til hjertesygdomme. Koffein, stress og rygning øger ikke permanent blodtrykket, selvom de forårsage en midlertidig stigning og bør undgås, hvis det er muligt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com