Faktorer, der påvirker effektiviteten af desinfektionsmiddel

04/02/2010 by admin

Faktorer, der påvirker effektiviteten af desinfektionsmiddel

Desinfektionsmidler anvendes i en række indstillinger til at fjerne bakterier og andre forurenende stoffer, der kan være til stede på overfladen af området der skal renses. De bruges i den daglige rengøring af boligen, under laboratorieprocedurer og desinficere fødevarer forberedelse områder bl.a. Det er bydende nødvendigt, at den rigtige desinfektionsmiddel vælges afhængigt af forurenende stoffer til stede. Der er dog stadig en række faktorer, der påvirker effektiviteten af den valgte desinfektionsmiddel.

Varighed

En af de vigtigste faktorer, der påvirker effektiviteten af et desinfektionsmiddel er hvor lang tid det er udsat for området desinficeres. Varigheden af eksponeringen afhænger blandt andet af skadegøreren er målrettet type.

Alder

Alder af desinficerende løsningen anvendes også påvirker dens effektivitet. Mange kemikalier aftage i styrke med tidens gang og deres eksponering for luft og andre kemikalier i løsningen.

Koncentration og potens

Den kemiske sammensætning og styrken af løsningen vil påvirke, hvor effektivt desinfektionsmiddel er ved at fjerne forurenende stoffer til stede. Jo højere koncentration af løsningen, de mere potente og derfor mere effektiv det tendens til at være.

Antal og placering

Mængden af anvendte desinfektionsmiddel vil også bestemme dens effektivitet. Men kvantitet også henviser til mængden af desinfektionsmiddel, der når frem til det inficerede område. Det betyder, at placeringen af det inficerede område er lige så vigtigt, fordi figuren eller andre relaterede egenskaber, vil påvirke mængden af desinfektionsmiddel, der når frem til det inficerede område.

Modstand

En del af at vælge den rigtige desinfektionsmiddel er at have et generelt kendskab til typen af forurenende stof er målrettet. Mange organismer har naturligt høje tolerancer for visse desinficerende løsninger. Bakteriesporer eksempelvis har ekstremt høje tolerancer for mange desinfektionsmidler og kræver en anden løsning end en mindre resistente lipid virus.

Organisk materiale

Mange områder, der skal desinficeres har et lag eller lag af økologisk oprustning, som vil mindske effektiviteten af et desinfektionsmiddel. Blod, jord, væv og lignende materialer har egenskaber, der absorberer og i nogle tilfælde modvirke den desinficerende løsning.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com