Arthrodese hammertådeformitet opsving

09/05/2012 by admin

Arthrodese hammertådeformitet opsving

Digital artrodese er en kirurgisk procedure, der bruges til at rette betingelsen, hammertæer. Hammertæer påvirker kvinder oftere end mænd, og er ofte tilskrives iført smalle sko.

Identifikation

Hammertæer opstår, når de fire små tæer af foden blive bøjet i den første joint i tåen. Til sidst, kan de berørte tæer blive stiv eller fast på plads. Dette påvirker bolden af foden og kan også føre til et brud af ledkapsel i tåen. Hvis dette sker, kan tå blive forvredet og holde lige op i luften.

Symptomer

De mest almindelige symptomer på hammertæer er fremtrædende tå, smerte, rødme, ligtorne, callouses, svært ved gå, hævelse af led og stivhed i leddene i tåen.

Kirurgisk reparation

Kirurgi er den eneste måde at korrigere hammertæer, når det er sket. En af de mest almindelige typer af kirurgi til at rette denne betingelse er digital artrodese. Arthrodese indebærer fjernelse af joint i de ramte tæer og placering af en pin, som stikker ud fra tå. Formålet er, at tå til at helbrede mens de resterende stive.

Effekter

Arthrodese kan udføres under en generel anæstesi eller en lokalbedøvelse, afhængig af ønskerne hos patienten. Det kræver ikke et hospitalsophold, som det er normalt udføres som Ambulant kirurgi. En støbt er normalt sat ikke på plads, og lægen vil ordinere smertestillende medicin til hjemmebrug for de første par dage efter operationen. Restitutionstid er normalt omkring 4 uger for denne type kirurgi.

Komplikationer

De fleste læger anbefaler udfører kirurgi, når betingelsen bliver smertefuld på vandre- eller iført sko. Der er nogle komplikationer i forbindelse med denne type kirurgi som permanent hævelse, gentagelse af deformitet, smerter, stivhed og smerte i andre områder af foden (såsom bolden af foden).


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com