Kan thyreoiditis forårsager kæbesmerter?

05/23/2012 by admin

Om skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen er den største kirtel i halsen og er placeret i forreste del af halsen. Det er ansvarlig for produktion af thyroid hormon, der regulerer cellulær vækst og aktivitet. En sund og velfungerende skjoldbruskkirtlen balancerer kroppens stofskifte, og regulerer hvordan kalorieindtag er fordelt i hele kroppen.

Problemer med skjoldbruskkirtlen

Der er en lang række spørgsmål i forbindelse med skjoldbruskkirtlen, såsom hyperthyroidisme, kræft i skjoldbruskkirtlen, Pendred syndrom og thyroiditis, blandt mange andre. Thyroiditis, navnlig er en bekymring, fordi der er flere forskellige variationer af denne sygdom og lige så mange forskellige anbefalede behandlinger.

Symptomer og smerter forbundet med thyreoiditis

Thyreoiditis og dens mange former deler de samme symptomer med andre sygdomme og problemer, hvilket gør det vanskeligt at diagnosticere. Nogle af symptomerne omfatter vægtøgning, træthed, problemer med at sove, depression, manglende evne til at koncentrere sig, og ømhed og smerter i diverse muskler og led i kroppen. Smerter i kæben forekommer normalt i lider af denne sygdom, på grund af forbindelsen af kæbemusklerne til musklerne omkring hævede skjoldbruskkirtlen.


Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com