Den bedste mad kilder til Vitamin A

02/14/2012 by admin

A-vitamin er et vigtigt næringsstof, der er afgørende for at sikre sund vision og knoglevækst. En anden funktion af a-vitamin hjælper regulere kroppens immunforsvar ved at øge aktiviteten af hvide blodlegemer, som hjælper med at bekæmpe infektioner. Mange vegetabilske og animalske fødevarer kilder indeholder a-vitamin og kan give dig med det beløb, din krop har brug for.

Fakta

A-vitamin findes i animalske fødevarer kilder er absorberet i kroppen i form af retinol. A-vitamin findes i vegetabilske fødevarer kilder kaldes carotenoid og omdannes til retinol i kroppen. Den mest almindelige carotenoid fundet i vegetabilske fødevarer kilder er beta-caroten. Den anbefalede kost kvoter (ADT) til a-vitamin måles i mikrogram (mcg) af Retinol aktivitet ækvivalenter (RAE). RDA for mænd er 900 mcg RAE, mens kvinder bør forbruge 700 mcg RAE.

Animalske fødevarer

Indmad såsom lever og indmad indeholder de højeste mængder af vitamin A. Tre ounce kogte orgel kød indeholder 1,490 mcg eller mere af vitamin A. Hvis du ikke er fan af indmad, drikke en a-vitamin-beriget glas mælk. En 8-ounce glas vil give 134 mcg af essentielle næringsstoffer. For morgenmad høj i vitamin A, start din dag med et stort æg, som indeholder 91 mcg af vitamin A.

Gul/Orange frugter og grøntsager

Den mest kendte plante mad kilde til vitamin A er gulerødder. Halv kop rå gulerødder indeholder 538 mcg af næringsstof. En medium bagt sød kartoffel er pakket med 1,096 mcg af vitamin A. For en fyldt med a-vitamin behandling, spise en skive af græskar pie. Halv kop dåse græskar giver 953 mcg af vitamin A. Snack på en mango eller cantaloupe for tilsat vitamin A. En mango tilbyder 79 mcg vitamin, mens 467 mcg findes i halv en mellemlang cantaloupe.

Grønne bladgrøntsager

Halv kop kogt spinat indeholder 472 mcg vitamin A. grønkål er næsten lige så rig på vitamin, med 443 mcg pr. halv kop. Collards er pakket med 386 mcg af næringsstof. En halv kop kogt broccoli indeholder 60 mcg af vitamin A.

Advarsler

Indtager for meget vitamin A kan føre til a-vitamin toksicitet og kan forårsage alvorlige sundhedsproblemer såsom lever abnormiteter, nedsat knogle mineral tæthed og centrale nervesystem sygdomme. Selv om de fleste tilfælde af vitamin A toksicitet er resultatet af at tage overskydende kosttilskud af næringsstoffer, er det vigtigt at være opmærksom på ADT fastsat af US Department of Agriculture.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com