Sådan Cope med en Terminal mave kræftdiagnose

08/08/2010 by admin

Sådan Cope med en Terminal mave kræftdiagnose

Mavekræft, væksten af kræftceller i maven, ofte viser sig for at være fatal. En diagnose af terminal mavekræft har alvorlige følelsesmæssige konsekvenser for dig, patienten, samt jeres familie og kære ones. Lære at håndtere denne diagnose er det første skridt mod at gøre mest muligt ud af resten af dit liv. Uanset fase af din kræft har du muligheder.

Instruktioner

Klare med en Terminal mave kræftdiagnose

• Kende fakta. Af de ca 21,260 amerikanere diagnosticeret med mavekræft hvert år, vil omkring 11,210 dø af denne sygdom (ifølge American Cancer Society). Fleste af dem, diagnosticeret med kræft i maven er over 65 år.

• Få involveret. Indtager en participatorisk rolle og beslutninger vil hjælpe dig med håndtere din terminal mave kræftdiagnose. Det er også godt for dit selvværd.

• Udforsk din behandlingsmuligheder. Afhængig af beliggenhed og stadium af mavekræft, din alder, generelle sundhed og din personlige præferencer, vil din læge arbejde med at udvikle en behandlingsplan, der er relevante for dig. Dette kan omfatte behandling af kræft med kirurgi, kemoterapi eller strålebehandling eller med henblik på behandling af symptomer på kræft til at give dig mere komfort.

• Udtrykke dine følelser. Det er vigtigt at tale med en støttegruppe, en professionel terapeut eller familie og venner om din terminal kræftdiagnose. Holde dine følelser flaske op indersiden kan forårsage yderligere følelsesmæssige og fysiske trusler.

• Afgøre, om hospice pleje er det rigtige valg. Målet med hospice pleje er at give patienter med livskvalitet og komfort i de sidste faser af deres liv. Denne type pleje kan indebære smertebehandling samt sorg rådgivning og andre mentale sundhedstjenester.

Klare med en elsket en er Terminal diagnose

• Stille spørgsmål. Tilskynde ven eller familie medlem pågældende at udtrykke sine følelser. Lad kræft patienten være ærlige om frygt og bekymringer, som ledsager en terminal diagnose.

• Tilbyde din støtte. Lade maven kræft patienten ved, at du kan hjælpe ham eller hende med alt fra underordnede opgaver, ligesom dagligvarer, til mere komplekse projekter, som forske potentielle hospice centre eller interviewe hjemmepleje arbejdstagere. At hjælpe med logistiske aspekter af kræft kan hjælpe dig med at klare.

• Find din egen følelsesmæssig støtte. Der er mange støttegrupper for venner og familiemedlemmer til kræftpatienter. En licenseret terapeut eller psykiater kan også hjælpe dig med at håndtere situationen. Bede patientens læge om en henvisning.

Tips & advarsler

  • Som patient har du ret til at deltage i beslutninger vedrørende behandling af din sygdom. Din læge bør besvare eventuelle spørgsmål, du har fuldt ud og give detaljerede oplysninger om din prognose baseret på alle behandlingsmuligheder til rådighed. Du kan udpege en repræsentant bør du føler du er i stand til at gøre en beslutning om din behandling.
  • Spørg din læge til at skrive ned din diagnose, herunder fase af din mavekræft. Disse oplysninger kan hjælpe dig med at uddanne dig selv og din familie om behandlingsmuligheder.
  • Klinisk depression er et særskilt spørgsmål fra nogen følelse af tristhed, en terminal kræft patienten kan føle. Hvis du kan genkende symptomer på klinisk depression, søge vejledning fra din læge eller en uddannet mental sundhed professionel. Behandling kan foreligge i form af anti-depressivt medicin.

Relaterede artikler

© 2019 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com