Er Prænatal vitaminer Safe for mænd?

08/22/2010 by admin

Prænatal vitaminer er designet til at imødekomme de særlige ernæringsmæssige behov hos kvinder der er gravide eller ammende. Mens Prænatal vitaminer ikke er konstrueret til at rumme mænd, er de generelt anerkendt som sikker for alle voksne. Standard Prænatal vitaminer indeholder ikke nogen kvindelige hormoner eller fremstillede prohormoner og vil ikke have en feminiserede indvirkning på en mands krop. Men fordi Prænatal vitaminer indeholder store mængder af jern, nogle mænd kan opleve ubehagelige bivirkninger, herunder kvalme og forstoppelse.

Grunde

Mænd kan have mange grunde til at tage Prænatal vitaminer. Den amerikanske graviditet Association anbefaler faktisk Prænatal vitaminer til mænd hvis partnere forsøger at blive gravide, da zink og folinsyre i prænatal formler kan øge sædkvalitet og motilitet. Prænatal vitaminer bruges også af mænd på grund af den folk tro, at de kan forbedre hårvækst; nogle ernæringseksperter mener at spormineraler og B-vitaminer kan bidrage til at fodre hår. Andre mænd kan tage Prænatal vitaminer simpelthen fordi deres partnere har nogle "venstre over" fra graviditet eller amning.

Folinsyre

Samlet set er der nogle store forskelle mellem Prænatal vitaminer og standard multivitaminer. Prænatal vitaminer indeholder altid store mængder af folinsyre--et B-vitamin, som er afgørende i forebyggelsen af neuralrørsdefekter, præterm fødsel og andre graviditetskomplikationer. Der er ingen beviser, at store doser af folinsyre er skadelige for mænd; i virkeligheden, er de fleste mænd mangelfuld i dette vigtige næringsstof. Folinsyre vil ikke mærkbart påvirker en mands seksuelle sundhed eller hormonbalance. Fordi folinsyre er et vandopløseligt vitamin, skyllet overskydende uskadelig gennem nyrerne.

Jern

De fleste mænd har brug for kun ca. 18 mg jern dagligt, men Prænatal vitaminer kan indeholde op til to gange dette beløb. Alvorlige jern overdoser er ekstremt sjældne blandt voksne, men nogle mænd kan opleve kvalme, forstoppelse, mavesmerter og endda opkastning efter at have taget en høj-jern multivitamin. Mænd med irritabel tarm syndrom, sure opstød og andre fordøjelsessygdomme er mere tilbøjelige til at denne ubehagelig bivirkning forbundet med Prænatal vitaminer. Mænd, der er interesseret i at tage Prænatal vitaminer kan undgå denne bivirkning ved at tage en lav-jern eller jern-fri formel.

Fordom ernæring

Mænd kræver ekstra zink, folinsyre og C-vitamin til at producere høj kvalitet sperm. Ved hjælp af kosttilskud kan reducere forekomsten af neuralrørsdefekter og kromosomafvigelser, samtidig også medvirke til at sikre maksimal sædkvalitet og motilitet. Nogle virksomheder fremstiller "prænatal" vitaminer, der er designet til mere specifikt behov af mænd. Mens standard Prænatal vitaminer for kvinder kan bidrage til at løse denne opgave, er kønsspecifikke vitaminer lige så acceptabelt.

Risici

Mens der er nogle risici forbundet med Prænatal vitaminer, bør nogle mænd tjekke med en læge før du tager nogen nye tillæg. Vitaminer og mineraler kan undertiden forårsage interaktioner med receptpligtig medicin. Sjældent, kan en medicinsk tilstand blive forværret ved tilsætning af et bestemt vitamin eller mineral kombination. For at spille det sikkert, bør enhver mand med en alvorlig helbredstilstand tjekke med en kvalificeret praktiserende læge før du tager en ny supplement. I tilfælde af en ugunstig bagstræv, bør mænd stopper med at tage vitaminer og straks kontakte en læge.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com