Farerne ved Mancozeb

08/21/2012 by admin

Mancozeb er et almindeligt anvendt kemikalie i svampesygdom forvaltning. Det bruges i græstørv forvaltning, landbrug og gartneri og det er i vid udstrækning anvendes til frugttræer, grøntsager og prydplanter. Mancozeb beskytter mod en række svampesygdomme herunder fusarium, skimmel og meldug. Der er bekymringer over sin toksisk virkning på mennesker, dyr og miljø og restriktioner placeres på husholdningsbrug.

Virkninger på mennesker

Mancozeb hæmmer cholinesterase, en vigtig neural enzym. Som et resultat er det forbundet med indvirkning på nervesystemet. Mennesker udsættes for mancozeb rapport symptomer som kvalme, træthed og hovedpine. Ved høje doser omfatter symptomer en nedsat hjerterytme og kramper. US Environmental Protection Agency lister mancozeb som en kendt kræftfremkaldende. Dens primære metabolit ethylenethiourea blev også knyttet til skjoldbruskkirtlen og reproduktive problemer i dyreforsøg, og blev givet udtryk for bekymring over denne forekomst hos mennesker.

Indvirkning på miljøet

Selvom mancozeb er uopløseligt i vand, ilt og fugt nedbrydes det hurtigt til dens primære metabolit ethylenethiourea. Ethylenethiourea er både vandopløselige og jord mobiltelefon, hvilket gør det en potentiel grundvand forurenende. Mens mancozeb kun varer mellem en og syv dage i jord, varer ethylenethiourea mellem fem og ti uger. På grund af sin hurtige forringelse, regelmæssig anvendelse af mancozeb er påkrævet, hvilket øger grundvand forurening risiko med ethylenethiourea.

Effekt på dyrelivet

Mancozeb er knyttet til toksicitet i fugle som mallards og bobwhite vagtler. Det er også meget giftige for vandlevende dyr som fisk, haletudser og krebsdyr. Større toksicitet er observeret i varmt vand fisk end fisk lever i koldere vand. US Environmental Protection Agency udfører forskning i virkningerne af mancozeb på andre former for dyreliv.

Forholdsregler

Mancozeb bruges i en støv eller spray form og beskyttelsestøj, herunder handsker, hovedbeklædning og støvler skal bæres under dens anvendelse. Skal sørges for at undgå at forurene dyrefoder og vandforsyning under dens anvendelse og mancozeb bør ikke anvendes i nærheden af floder, søer eller andre forekomster af vand. Mancozeb er også meget brandfarligt, herunder støvpartikler frigivet i luften, og skal holdes væk fra åben ild.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com