Typer af kæbe kirurgi

08/01/2012 by admin

Typer af kæbe kirurgi

Kæbe kirurgi eller orthognathic kirurgi, typisk indebærer anvendelse af korrigerende kirurgiske procedurer til at fastsætte facial knogle deformiteter, primært kæber og tænder. Disse abnormaliteter kan omfatte kløft ganer, søvnapnø, kæbeleddet (TMJ) lidelser, luftvejene defekter og svære bid problemer. Disse medicinske tilstande forstyrrer ofte daglige aktiviteter, såsom sove, spise og tale. Kæbe kirurgi korrigerer disse problemer og forbedrer det overordnede udseende af ansigtet. De primære mål for kæbe kirurgi omfatter at opnå en korrekt bid, udvide luftvejene passager og giver en mere æstetisk udseende.

Øvre kæbe kirurgi

Øvre kæbe kirurgi, kaldte maksillære osteotomi, anvendes primært til behandling af underbites, overbites og åbent bid. Under en øvre kæbe kirurgisk procedure, den behandlende kirurg skærer lige under øjenhuler så den hele øverste kæbe, herunder de øverste tænder og ganen, bevæger sig som ét stykke. Kirurgen derefter bevæger overkæben og tænder frem indtil nederst og øverste tænder er justeret korrekt. Lille, metal skruer bruges til at holde kæben i sin nye stilling. Hvis en patient lider af en åben bid, vil kirurgen barbere væk eventuelle overskydende knogle, der forårsager et hul mellem de øvre og nedre tænder.

Nederste kæbe kirurgi

Nederste kæbe kirurgi, medicinsk benævnt mandibular osteotomi, er typisk bruges til at korrigere en mangelfuld eller aftog underkæben, omtales som apertognathia, eller en stor underkæben. Under nederste kæbe kirurgi skærer den behandlende kirurg lige bag bagsiden kindtænder og længderetningen langs kæbeknoglen således at forsiden af kæben er i stand til at blive flyttet. Hun glider den nederste del af kæben ind i sin nye stilling og indsætter skruer for at holde knoglen på plads.

Chin kirurgi

Chin kirurgi, kaldet genioplasty eller indvendige kant osteotomi, er normalt bruges til at korrigere en mangelfuld eller aftog hage. Denne kirurgiske procedure er gennemført ved at flytte hage knogler. Hagen er normalt enten flyttes opad for at gøre det ser kortere eller nedad til at gøre det ser længere. Undertiden hage knogler også skal flyttes bagud eller fremad så patientens læber vil røre i en naturlig stilling. Chin abnormiteter er ofte ledsaget af en stærkt aftog bunden kæbe, og kirurger udfører typisk de to korrigerende procedurer på samme tid.

Kæbe kirurgi forberedelse

Kæbe kirurgi forberedelse kræver typisk input fra de valgte maxillofacial kirurg, patientens specialtandlæge og en talepædagog. Lejlighedsvis vil en psykolog blive kaldt at give en professionel vurdering på om patienten vil kunne følelsesmæssigt og mentalt håndtere de deraf følgende ændringer i udseende. Computersoftware til digital billedbehandling og x-stråler bruges til at bestemme, hvilken type af kæbe kirurgi ville bedst opfylde patientens medicinske behov. Computersoftware giver også mulighed for patienten at se det forventede resultat af kæbe kirurgi.

Overvejelser

Kæbe kirurgi er typisk velegnet til personer, der ikke længere vokser. Det drejer sig om 15 år for kvinder og i alderen 17 og 21 for mænd. Den gennemsnitlige varighed af et hospitalsophold for kæbe kirurgi varer fra en til tre dage. Et flertal af healing sker i løbet af de første to måneder efter den kirurgiske procedure. Mange patienter blive hjemme fra arbejde eller skole for de første tre uger. Tilbagebetalingsperioden almindeligvis omfatter hævelse, smerte, trafikpropper og problemer med at tale.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com