Hvordan kan man øge Serotonin-niveauet i hjernen

02/17/2012 by admin

Serotonin er en neurotransmitter i hjernen, arbejder på relæ signaler til forskellige synapser. Selv om dens egenskaber er stadig ikke helt forstået, er det en vigtig faktor i mange vigtige kropsfunktioner, herunder humør, sovende evner, metabolisme, appetit og seksualitet. Lavere serotonin niveauer kan spille en rolle i at forårsage depression og lignende bekymringer, hvilket er grunden til antidepressiva ofte lette øgede mængder af serotonin i hjernen. Du kan bruge en række forskellige metoder til at øge serotonin-niveauet.

Instruktioner

• Spørg din læge om receptpligtig medicin. Antidepressiva er alvorlige medicin og bør ikke tages letsindigt. Hvis du lider af depression dog, måske de kunne hjælpe. SSRI (selektive serotonin reuptake hæmmere) hjælpe din hjerne bevarer serotonin niveauer. Deres rækker omfatter Proazac, Paxil og Celexa.

• Tage homøopatiske kosttilskud såsom St. Perikon og Rosenrod. Begge viser tegn på forbedring af serotonin niveauer, og mens du bør udvise omhu, når forvalte dem, ligesom du ville gøre med nogen medicin, du behøver ikke en recept til at tage dem.

• Ændre din kost. Serotonin er lavet af en aminosyre kaldet tryptophan, som vises i mange fødevarer. Den populære opfattelse er, at højt proteinindhold fødevarer som kød og nødder øge serotonin. Desværre, mens de er meget høje i tryptofan, de også indeholder andre aminosyrer, som konkurrerer med det for indrejse i hjernen. Kulhydrater, på den anden side - brød, pasta, grøntsager og bønner--årsag insulinniveau i blodet til at stige, som absorberer eventuelle konkurrerende aminosyrer. Således flere tryptophan bryder blod - hjerne barrieren og serotonin niveauer gå.

• Bruger mere tid i solen. Lys øger serotonin-niveauet i måder stadig ikke helt forstået, og lys lamper har været brugt til at behandle seasonal affective disorder og lignende former for depression i år. Se om du kan arbejde i et kontor med store vinduer eller tage regelmæssige pauser til at træde uden for i solskinnet. Hvis du bor et sted med kolde, mørke vintre, undersøge lys terapi som et muligt middel til at øge serotonin og drage fordel af ethvert øjeblik, når solen kommer ud.

• Øvelse. Regelmæssig træning er en gennemprøvet middel til opløftende ens humør, og jo mere regelmæssigt du arbejder ud, jo bedre din overordnede outlook bliver. Forskerne drøfter stadig om motion specifikt indebærer en forøgelse af serotonin niveauer, men flere undersøgelser viser, at serotonin niveauer gå med øget motorisk aktivitet og øvelsen blade øgede mængder af tryptophan i hjernen.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com