Hvad er Chief symptomerne på ALS?

08/26/2012 by admin

Amyotrofisk Lateral sklerose (ALS) er en neurodegenerativ sygdom, der angriber nerveceller i patientens hjerne og rygmarv. Sygdommen er fremadskridende, fører til en opdeling af motor neuroner. Patienter oplever en hurtig tab af muskelstyrke og kontrol, ikke blot i arme og ben, men også i de muskler, der er involveret med primære funktioner som vejrtrækning og synke. ALS er også kendt som Lou Gehrig's sygdom.

Muskelsvaghed

Størstedelen af ALS patienter opleve muskelsvaghed som en af de tidlige symptomer på sygdommen. Patienter bemærker en tilbagegang i muskelstyrke, hvilket vanskeliggør hejse objekter. Patienter oplever ofte træthed i benene. Derudover, kan patienter opleve muskuløs trækninger og kramper. Muskelatrofi og fattige reflekser forekomme hos nogle patienter.

Motoriske færdighed problemer

Muskelsvækkelse fører ofte til problemer som snuble mens du går eller droppe objekter. Musklerne i ansigt og mund kan blive påvirket, fører til slurring af tale. Patienter kan finde det vanskeligt at tale på en normal volumen, og kan have hæshed af stemmen. De fleste patienter oplever symptomer i deres hænder og fødder først. Opgaver som at få klædt, fastgørelse knapper og andre aktiviteter, der kræver finmotorik kan blive sværere og sværere.

Interne muskelsvækkelse

Som ALS skrider frem, patienterne erfaring vejrtrækningsbesvær og synke. Nogle patienter har også problemer med at tygge. Dette sker som sygdommen angriber musklerne i torsoen. De fleste patienter med sidstnævnte-trins ALS kræver en ventilator til at hjælpe dem med at trække vejret. I de sidste faser af ALS oplever mange patienter komplet lammelse.

Andre symptomer

Nogle patienter oplever ukontrollabel gråd og latter.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com