Sådan læses en PSA Score

10/28/2012 by admin

Sådan læses en PSA Score

PSA score måler mængden af prostata-specifikt antigen (PSA) i en persons blod. PSA er et stof, der er produceret af prostata hos mænd. Et forhøjet niveau kan indikere tilstedeværelsen af én af mange betingelser. Det er vigtigt for mænd til at kontrollere deres niveauer, når de når en vis alder. Læsning og fortolkning af partituret er enkel og kan ske i en række trin.

Instruktioner

Instruktioner

• Planlægge en aftale med din læge eller urolog. En urolog er en læge, der har specialiseret sig i diagnosticering og behandling af prostata betingelser.

• Tillade lægen til at trække nogle blod, så han eller hun kan måle din PSA niveauer. Du vil derefter planlægges for en opfølgende aftale, så du kan diskutere testresultaterne.

• Kig på din PSA-værdi. Normale værdier er generelt mindre end 4 ng/ml. Evidensbaseret medicin har dog vist, at PSA niveauer bør justeres afhængigt af en persons alder. Dette skyldes, at prostata naturligt producerer højere niveauer af PSA, som en person bliver ældre.

• Cross undersøge din PSA niveau til den alder-justeret niveau. De øvre grænser for normal PSA for mænd i alderen 40-49 er 2,5 ng/mL. Grænsen for mænd i alderen 50-59 er 3,5 ng/mL. Grænsen for alderen 60-69 er 4,5 ng/mL. Endelig er grænsen for mænd i alderen 70-79 6,5 ng/mL.

• Bemærk ned din alder og kig på alderen indstillet niveau. Hvis dit PSA-niveau er under grænsen er der en meget lav sandsynlighed for eksistensen af enhver prostata abnormiteter. I dette tilfælde kan du blot gentage PSA-niveau på årsbasis. Hvis dit PSA-niveau enten over 4 ng/ml eller større end den alder-justeret plan, så du vil kræve yderligere og mere regelmæssig testning.

• Drøfte med din læge om en medicinsk arbejde op hvis dit PSA-niveau er enten større end 4 ng/ml eller hvis det overskrider den alder-justeret niveau. Nogle mulige årsager til et forhøjet niveau omfatter en forstørret prostata, en betændt prostata eller endda prostatakræft. For at udelukke enhver alvorlig betingelser kan din læge anbefale en ultralyd test til at visualisere prostata eller brug af en nål til at udtrække en stikprøve af kirtel til undersøgelse.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com