Godartede hals tumorer

05/03/2011 by admin

Godartede hals tumorer

En tumor er en unormal masse af væv, der kan være godartet eller ondartet. Godartede svulster kan nogle gange ignoreret, reduceret eller fjernet. Væksten af en væv masse er resultatet af progressive multiplikation af celle, der serverer ingen fysiologiske funktioner, såsom en svulster. Mange tumorer er ikke lavet af kræftceller.

Typer

En godartet blandet tumor er den mest almindelige tumor af ørespytkirtlen hos voksne, som er placeret i og omkring mund og svælg. En Warthin Tumor (papillære cystadenoma lymphomatosum) forekommer oftest i enden af ørespytkirtlen hvid, midterste alderen hanner. Ifølge Robert L. Hatch, MD er en Warthin tumor kun godartet tumor forbundet med rygning.

Den mest almindelige godartede hals tumor hos børn er hemangioma. Hemangionas er tumorer i blodkarrene og ikke liv truende. Richard J. Antaya, MD, hævder denne tilstand begynder i tredje trimester af drægtighedsperioden og i tredive procent af tilfældene af tumor(s) er til stede ved fødslen. De andre halvfjerds procent vises i først adskillige uger af livet. Forekomsten af en hemangioma bliver ondartede er ekstremt sjældne.

En lipoma er en fælles godartet tumor i fedtvæv, der kan forekomme overalt på kroppen, de fleste er under huden. Godartet nerve tumorer, såsom neurogibromas, schwannomas og neurom forekommer oftest i den øvre arme og hals. Selv om disse tumorer begynde som benign, kan de blive ondartede. "Se reference 3"

Discovery

I de fleste tilfælde er der ingen symptomer når massen er godartede. Mest almindeligt, er en klump opdaget, mens vask, barbering eller skrabe en klør. En fysisk eksamen oftest afslører en enkelt masse er solide og mobile og er ikke ømme, når skubbet.

Diagnose

En CT-scanning er næsten 100 procent nøjagtig i detektere en kirtel massen, men kan ikke skelne mellem benigne og maligne. Det er for det meste bruges til at bestemme størrelsen og omfanget af en tumor. En MR-scanning giver en større kontrast end en CT-scanning, derfor er det bedre at afgøre godartede tumorer. En tynd nål aspiration anbefales til biopsi, fordi en indsnit type biopsi ofte fører til spredning af godartede tumorer.

Behandling

Fælles behandling er en komplet excision af tumor med en margen på omkringliggende væv samt facial nerve dissektion, når det er nødvendigt. Fjernelse af svulsten er generelt helbredende for alle benigne læsioner.

Komplikationer

Selv om nogle hemangiomas i børn forsvinder uden behandling, i nogle tilfælde kan resultaterne af en hemangioma excision af parotideale tumor kræve flere podninger at reparere bløde vævsskader, afhængigt af størrelsen og placeringen af tumor. Den mest almindelige komplikation er facial nerveskader.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com