Symptomerne på helvedesild gentagelse

06/01/2011 by admin

Helvedesild er en gentagelse af de fælles børns sygdom kendt som skoldkopper. Selv om den virus, der forårsager skoldkopper og helvedesild blev anset for at være adskilt, er helvedesild fra den samme mikrobe kaldet varicella - zoster-virus. Når en person er smittet med virus, opstår skoldkopper. Men virussen kan også ligge i dvale i nervesystemet og nuværende symptomer år senere i form af helvedesild. Der er typisk tegn og symptomer på en tilbagevendende helvedesild episode.

Etaper

Helvedesild gentagelser ske normalt hos voksne. Et fælles kendetegn for helvedesild er, at det sker typisk på kun én side af kroppen. Under et udbrud er der et par fælles symptomer, der sker for de fleste patienter. Shooting smerter er fælles, hvilket er den første advarselstegn på et udbrud. Den næste fase bringer ud handlekraftig virus symptomer. For nogle patienter forekommer en tredje fase også kaldet postherpetisk neuralgi. En lille procentdel af mennesker har også udbrud, der bringer smerte uden tilstedeværelsen af et udslæt.

Prodrome

Prodrome er den første fase af et udbrud af helvedesild, og det er kendetegnet ved smerte symptomer på stedet, hvor udslættet udvikler. Smerte er en skarp, akut, piercing følelse, der svarer til en elektrisk stød. Lejlighedsvis, kløe eller rødme udvikler under smerten, og nogle patienter opleve muskelsmerter. Smerte symptomer holder normalt op til fem dage før udslæt vises. Dog, nogle patienter oplever smerter i flere måneder.

Aktive helvedesild

Efter smerter, symptomer af et udslæt udvikler sig i området. Normalt, helvedesild udbrud opstår på brystet, ansigt eller ryg. Hvis et udslæt udvikler sig i ansigtet, kan det sprede sig til øjet forårsager skader. Vabler form, der ligner skoldkopper, men de til sidst heler efter flere dage. Smerten er også et almindeligt symptom i denne fase af helvedesild.

Postherpetisk neuralgi

Postherpetisk neuralgi er et symptom, der opstår i nogle helvedesild patienter. Det er karakteriseret ved stadige smerte selv efter udslættet forsvinder. Det forekommer i omkring 10 til 20 procent af helvedesild patienter. Smerten kan vare i flere måneder.

Zoster sinus Herpete

Zoster sinus herpete er en tilstand, hvor smerter udvikler under et udbrud af helvedesild gentagelse men ingen udslæt er til stede. Det er almindelig hos ældre, og det har også symptomer som opkastning, hovedpine, feber og kulderystelser. En af de almindelige symptomer på dette stadium er Bell's parese, hvilket får ansigtet til at blive lammet på én side.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com