Forskelle mellem Sotalol & Metoprolol

11/15/2011 by admin

Sotalol og metoprolol er generiske navne for receptpligtig medicin anvendes til behandling af forhøjet blodtryk og smerter i brystet eller angina. Trods det faktum at både sotalol og metoprolol er beta-blokkere, er der nogle forskelle.

Bruger

Ud over angina og blodtryk ordinere sommetider læger intravenøs metoprolol for at undgå skader på hjertet hos patienter under og efter et hjerteanfald. Sotalol er normalt ordineres til behandling af arytmi eller hjerte rytme uregelmæssigheder i stedet for forhøjet blodtryk, angina pectoris eller hjerteanfald.

Funktioner

Med undtagelse af intravenøse doser givet i et hospital for hjerteanfald patienter, er metoprolol typisk taget derhjemme, selv ved begyndelsen af behandlingen. Sotalol behandling starter normalt på et hospital, hvor patienterne kan overvåges for tegn på farlige hjerte rytme uregelmæssigheder.

Dosering

Metoprolol kommer i to dosering styrker--50 mg og 100 mg. Sotalol er tilgængelige i 80, 120 og 160-mg doser.

Lægemiddelinteraktioner

Antacida kan nedsætte virkningen af sotalol men har ikke nogen indvirkning på metoprolol, ifølge RxList. Stoffer som det antidepressive middel fluoxetin, anti-psykotiske thioridazin, den anti-arytmiske propafenon og HIV stof ritonavir har potentiale til at øge koncentrationen af metopolol i din krop.

Risici

Sotalol udgør en risiko for farlige hjerte rytme uregelmæssigheder i nogle patienter, advarer RxList. Sotalol er undertiden anvendes til behandling af hjertearytmi hos børn, men metoprolol er ikke godkendt til brug i dem under 18 år.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com