Hvordan man kan regulere dopamin niveauer

11/04/2011 by admin

Hvordan man kan regulere dopamin niveauer

Dopamin er et kemikalie, der er produceret af kroppen, der transmitterer signaler mellem nerveceller i din hjerne. Det påvirker din hjerne styrer bevægelser af kroppen. Mangel på dopamin resultere i Parkinsons sygdom, hvor en person ikke kan udføre kontrollerede bevægelser. Dopamin er også centralt for din fornøjelse system. Det er frigivet, når du har behagelige oplevelser, spise god mad, forelskelse og have sex. Stoffer som kokain og amfetamin øge midlertidigt dit niveau af dopamin.

Instruktioner

• Spørg din læge om du skal tage medicin for at øge mængden af dopamin i dit system. Dette kunne være tilfældet, hvis du har Parkinsons sygdom. Et stof kaldet L-DOPA kan gives som supplement til lav dopamin niveauet i hjernen. Patienter med Parkinsons sygdom mister neuroner, der indeholder dopamin, og derfor deres kroppe producerer mere dopamin receptorer på andre neuroner. L-DOPA stimulerer dopamin receptorer, selv når dopamin neuroner mangler.

• Spørg din læge om du har brug for en dopamin antagonist. Disse er medicin, der sænker dopamin aktivitet. De bruges til behandling af psykiske lidelser som skizofreni, og til at hjælpe med at regulere dopamin niveauer. Modsat af dopaminagonister, dopamin antagonister binde men ikke stimulere dopamin receptorer; de omvendt handlinger af dopamin ved at holde det fra knyttet til receptorer.

• Ikke tage stoffer som kokain, heroin og amfetamin. Disse stoffer øger koncentrationen af dopamin i kroppen. Den overskydende dopamin stimulerer neuroner, hvilket resulterer i overstimulation af disse fornøjelse pathway nerver i hjernen. Kokain og heroin brug over tid kan nedbryder din krop af dens naturlige evne til at producere dopamin.

• Ikke drikker koffein eller tage kosttilskud som koffein. Koffein stimulerer produktionen af dopamin på kort sigt.


Relaterede artikler

© 2020 - mosolyorszag.com | Contact us: webmaster# mosolyorszag.com